Dortmund je v čele Bundesligy. Pavlenka pomohl ke třem bodům, uspělo i Schalke s Králem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dortmund je v čele Bundesligy. Pavlenka pomohl ke třem bodům, uspělo i Schalke s Králem
Aktualizováno
Hráči Borussie slaví gól Juliana Brandta, který jim na hřišti Hoffenheimu přinesl vítězství i posun na první místo Bundesligy.
Hráči Borussie slaví gól Juliana Brandta, který jim na hřišti Hoffenheimu přinesl vítězství i posun na první místo Bundesligy.
AFP
Hoffenheim v zápase 22. kola Bundesligy navázal na bídné výsledky z posledních týdnů, Dortmundu doma podlehl 0:1 a po páté porážce v řadě klesl na 16. příčku znamenající baráž o udržení. Borussia se naopak díky triumfu posunula do čela tabulky, na němž se může vyhřívat minimálně do nedělního utkání druhého Bayernu se třetím Unionem. Sobotní program německé nejvyšší soutěže zkompletoval večerní záchranářský duel Schalke – Stuttgart, v němž se celek z Gelsenkirchenu i s Alexem Králem v sestavě dočkal první výhry od začátku listopadu.

Kolín n. R. – Wolfsburg 0:2

Wolfsburg po sérii pěti klání bez vítězství uspěl. Vlci těžili ze skvělého startu, již ve čtvrté minutě totiž vstřelil vítěznou branku Yannick Gerhardt, jenž tak prolomil dvouzápasové střelecké sucho svého týmu. Kozlové naopak po sympatickém vstupu do jarní části sezony podruhé v řadě padli. Talentovaný český záložník Lukáš Ambros se na rozdíl od minulého klání nevešel ani na lavičku náhradníků hostujícího celku.

Statistiky zápasu Kolín n R. – Wolfsburg
Opta by Stats Perform

Hertha Berlín – Augsburg 2:0

Góly, stejně jako hustý sníh, začaly na berlínském Olympiastadionu padat až ve druhé půli, kdy o vítězství domácích rozhodl povedenou střelou z dálky Marco Richter. Modrobílí tak potvrdili, že se jim proti Bavorům daří, když je porazili šestkrát z posledních sedmi vzájemných zápasů. Zároveň je domácí triumf dostal ze zóny sestupu. Tomáš Koubek do utkání z lavičky hostů nezasáhl.

Statistiky zápasu Hertha – Augsburg
Opta by Stats Perform

Hoffenheim – Dortmund 0:1

Borussia si připsala další veledůležité vítězství v boji o titul. V Hoffenheimu stupňovala tlak, který měla od úvodu, a pár minut před poločasovou přestávkou se ujala vedení. To když se míč nečekaně odrazil do sítě od zad Juliana Brandta. Domácí si kvůli tomu připsali už 12. po sobě jdoucí ligový zápas bez výhry, tak dlouhou negativní sérii přitom nikdy v nejvyšší německé soutěži nedrželi. Pavel Kadeřábek odehrál v jejich dresu celé utkání.

Statistiky zápasu Hoffenheim – Dortmund
Opta by Stats Perform

Lipsko – Eintracht Frankfurt 2:1

Býkům skvěle vyšel úvod zápasu, když se už v šesté minutě radoval Timo Werner. Ten navíc stihl do poločasového hvizdu připravit rozhodující branku Emilu Forsbergovi, kterému se tak odměnil za asistenci u jeho trefy. Orli nenavázali na dobré výsledky z posledních vzájemných střetů a se soupeřem padli poprvé po sedmi ligových duelech. Lipsko se díky triumfu vyšvihlo na čtvrtou pozici v tabulce, která by mu dala jistotu postupu do Ligy mistrů.

Statistiky zápasu Lipsko – Frankfurt
Opta by Stats Perform

Werder Brémy – Bochum 3:0

O záchranu bojující Bochum prohrála potřetí za sebou. Utkání gólově odstartoval elitní kanonýr Niclas Füllkrug, jenž v minulém vzájemném klání sestřelil Blau-Weiss dvěma góly. Na jeho zásah navázal ještě před koncem prvního dějství Niklas Schmidt, a domácí se tak i s Jiřím Pavlenkou v bráně mohli po dvou porážkách v řadě radovat ze tří bodů český brankář ze čtvrtého čistého konta v aktuální sezoně.

Statistiky zápasu Werder – Bochum
Opta by Stats Perform

Schalke – Stuttgart 2:1

Schalke po čtyřzápasové šňůře bezgólových výsledků zabralo a připsalo si důležitou výhru nad konkurentem v boji o záchranu Stuttgartem. Více než 400minutové čekání na vstřelenou branku uťal brzkou trefou Dominick Drexler, na nějž těsně před odchodem do kabin navázal parádní patičkou Marius Bülter. Domácí, za něž Král odehrál celý zápas a dostal žlutou kartu, oslavili teprve třetí výhru v ročníku. Ta je plnohodnotně vrátila do přímého boje o setrvání mezi německou elitou.

Tabulka Bundesligy
Livesport