Belgie oznámila jméno nového trenéra, do června příštího roku tým povede Tedesco

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Belgie oznámila jméno nového trenéra, do června příštího roku tým povede Tedesco
Domenico Tedesco povede reprezentační výběr Belgie.
Domenico Tedesco povede reprezentační výběr Belgie.Profimedia
V roli hlavního trenéra belgické reprezentace skončil Roberto Martínez (49) a tamní svaz dnes oznámil jméno nástupce španělského kormidelníka. Na lavičku podle očekávání usedne Domenico Tedesco, stále teprve sedmatřicetiletý kouč podepsal smlouvu na rok a půl.

O dohodě mezi asociací a Tedescem média informovala od začátku tohoto týdne a ve středu dopoledne bylo vše oficiálně potvrzeno.

"Těším se na novou výzvu a nové úkoly, mám obrovskou motivaci. Z rozhovorů s představiteli svazu jsem měl velmi dobrý pocit," prohlásil Tedesco.

Tedesco naposledy pracoval pro RB Lipsko a propuštěn byl začátkem září minulého roku. Vedle toho trénoval i Schalke, Spartak Moskva a Aue. S belgickou reprezentací by měl postoupit na evropský šampionát 2024, soupeři v kvalifikaci jsou Rakousko, Švédsko, Ázerbájdžán a Estonsko.

Martínez Belgii vedl od léta 2016 a od roku 2018 vykonával rovněž funkci technického ředitele. K dispozici dostal zlatou generaci belgického národního týmu a na mistrovství světa v Rusku s ní slavil třetí místo. Na loňském šampionátu úspěch nezopakoval, Belgie cestovala domů už po základní skupině a Martínez neprodloužil končící kontrakt, před několika týdny pak přijal nabídku Portugalska.