Betis díky Iglesiasovi udolal Mallorku. Poslední Elche ztrácí půdu pod nohama

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Betis díky Iglesiasovi udolal Mallorku. Poslední Elche ztrácí půdu pod nohama

Aktualizováno
Betis si výhrou nad Mallorkou pojistil 5. místo v tabulce.
Betis si výhrou nad Mallorkou pojistil 5. místo v tabulce.AFP
Fotbalisté Betisu zvítězili v 26. kole La Ligy na vlastním hřišti nad Mallorkou 1:0. Po ospalém prvním dějství se zkraje toho druhého prosadil nejlepší střelec domácího celku Borja Iglesias (30), čímž soupeři připravil šestou venkovní porážku v řadě. Vyhrát dokázal také v tabulce čtvrtý Real Sociedad, který v poměru 2:0 zdolal Elche. To je beznadějně poslední a na záchranu v lize ztrácí stejně bodů jako jich nasbíralo doposud – 13.

Betis – Mallorca 1:0

Los Bermellones naposledy zvítězili na půdě soupeře v lize na začátku listopadu a ani v Seville nezačali vůbec dobře. Inkasovat mohli po čtvrthodině hry, kdy si z pozice levého beka skvěle naběhl do vápna Juan Miranda, na dlouhou nohu ovšem nedokázal usměrnit centr mezi tři tyče. Domácí byli aktivnější po celou dobu první půle, další příležitosti ke skórování jim však obrana Mallorky nedopřála.

Utkání příliš brankových příležitostí nenabídlo.
Utkání příliš brankových příležitostí nenabídlo.Opta by Stats Perform

Tři minuty po návratu z kabin napřáhl zpoza šestnáctky Youssouf Sabaly, jehož přízemní ránu tečoval Iglesias a usměrnil míč za záda bezmocného Predraga Rajkoviče. Vstřelený gól ale ani jednoho z obou soupeřů víceméně neprobral a diváci na Estadio Benito Villamarín sledovali především boj uprostřed hřiště. Hostující trenér provedl ve druhé půli několik změn, ty však Mallorce k výraznějšímu náporu v závěru nepomohly.

Osasuna – Villarreal 0:3

Villarreal zvítězil na půdě Osasuny 3:0 a opět odskočil pronásledovatelům v boji o evropské poháry, mimo jiné právě týmu z Pamplony. O rozhodující branku utkání se v úvodu postaral Samuel Chukwueze, který tím zaokrouhlil součet svých ligových gólů a asistencí na hodnotu 10. Přes polovinu z nich si připsal v období od 18. února, v němž se podílel na více než 60 procentech všech soutěžních branek Žluté ponorky.

Real Sociedad – Elche 2:0

Real Sociedad porazil na vlastním hřišti poslední Elche 2:0. Tříbodový zisk, na který Baskové čekali déle než měsíc, zajistila souhra hráčů se 16letým věkovým rozdílem. Po změně stran totiž veterán David Silva naservíroval precizní přihrávku do pokutového území pro skórujícího Takefusu Kuba. La Real tak po nepovedeném období o tři body udržel příčky zajišťující Ligu mistrů, zelenobílí se naopak s nejvyšší soutěží pomalu začínají loučit.

Getafe – Sevilla 2:0

Rojiblancos po změně stran jako první pokořil Munir El Haddadi, který ještě v loňském ročníku kopal za hosty. Madridský klub se tak díky tříbodovému zisku posunul ve vyrovnané tabulce ze sestupových míst na 13. pozici, kde vystřídal právě celek z Andalusie.

Tabulka La Ligy.
Tabulka La Ligy.Livesport