Barcelona – Real. Na Camp Nou objevili protijed na Viníciuse. Jmenuje se Ronald Araújo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Barcelona – Real. Na Camp Nou objevili protijed na Viníciuse. Jmenuje se Ronald Araújo
Dokáže Araújo opět ubránit brazilskou superstar?
Dokáže Araújo opět ubránit brazilskou superstar?Profimedia
Momentálně možná nejskloňovanějším jménem fotbalového světa je Vinícius. Brazilský rychlík Realu Madrid zazářil v osmifinále Ligy mistrů proti Liverpoolu a teď má být hlavní zbraní svého týmu pro nedělní El Clásico. Je nepříjemný pro každého soupeře. Někteří jej zastaví jen pomocí faulů a agresivitou, jiní ho provokují v naději, že bude oplácet a třeba bude vyloučen. V Barceloně na něj ovšem našli dokonalý protijed. Jmenuje se Ronald Araújo (24).

V minulé sezoně, kdy už byl Real Madrid téměř mistrem, porazila Barcelona Los Blancos na Bernabéu 4:0, což bylo první velké vítězství Xaviho v roli trenéra. V tomto duelu byl Araújo nasazen na pozici pravého obránce, aby kryl Viníciuse, který v celku soupeře disponoval nejlepší formou. Výsledek? Brazilec si k míči ani nečichl, naopak Uruguayci se dokonce podařilo vstřelit gól.

V tomto ročníku to v prvním El Clásicu Xavi zkusil při Araújově zranění se Sergim Robertem, jenže experiment nevyšel a věčný rival si připsal vítězství 3:1. Ve finále Superpoháru tak musel na pravé straně hrát opět Uruguayec. Výsledkem bylo drtivé vítězství Barcelony 3:1, přičemž Vinícius byl znovu vynulován a stadion opouštěl frustrovaný. Velmi frustrovaný.

O měsíc později se tito dva hráči potkali znovu, tentokrát v prvním utkání semifinále Copa del Rey. Barcelona opět dokázala díky Araújově rychlosti a předvídavosti překonat Real i Vinícia a vyhrála 1:0.

Statistiky Araúja a Viníciuse
Statistiky Araúja a ViníciuseOpta by Stats Perform

Není pochyb o tom, že tuto neděli Xavi využije osvědčeného hlídače Vinícia znovu. Brazilce bude muset zastavit, zdá se totiž, že se znovu stal nejnebezpečnějším útočníkem Madridu. "Je to úžasný hráč, moc rád se na něj dívám. A strašně složitě se bární. V následujících letech s ním budeme setsakra práce," odhaduje Araújo.

V Lize mistrů Viníciovi liverpoolský Trent Alexander-Arnold vůbec nestačil, s Araújem to však bude mít daleko složitější. Ať už duel mezi Jihoameričany vyhraje kdokoli, nepochybně velkou měrou přispěje k vítězství či porážce svého týmu.

Preview zápasu Barcelona – Real Madrid

Aktuální tabulka La Ligy.
Aktuální tabulka La Ligy.Livesport