Bez dvou týdnů půl roku. Real Madrid přišel v Lipsku o sérii neporazitelnosti

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bez dvou týdnů půl roku. Real Madrid přišel v Lipsku o sérii neporazitelnosti
V Red Bull Areně otevřel skóre domácí Joško Gvardiol.
V Red Bull Areně otevřel skóre domácí Joško Gvardiol.AFP
Od 8. května, kdy nestačil v derby na Atlético, nepoznal Real Madrid v soutěžním zápase porážku. Až teď, po bezmála půl roce, se musel v Lize mistrů sklonit před Lipskem. Mrzet jej to nemuselo, jelikož do Saska přijel s jistotou účasti v jarních bojích nejprestižnější klubové soutěže.

Pokud Carlo Ancelotti a jeho tým chtějí ovládnout skupinu F, budou muset příští týden na Santiago Bernabéu porazit Celtic. Případně spoléhat na to, že Šachtar vyzraje na Lipsko. Právě aktuálně osmý tým Bundesligy se stal jediným soupeřem Realu v boji o skupinový primát. A také týmem, který triumfem 3:2 ukončil jeho působivou sérii neporazitelnosti.

Situace před úterním zápasem v Red Bull Areně trochu připomínala tu, v níž se úřadující mistři La Ligy ocitili právě před do té doby podslední prohrou na půdě Atlética. I v květnu nechal kouč Ancelotti odpočívat řadu opor základní sestavy, na Estadio Metropolitano tehdy o vítězství domácích rozhodl z penalty Yannick Carrasco.

Tabulka skupiny F Ligy mistrů
Tabulka skupiny F Ligy mistrůFlashscore

Těžko říct, zda se v dohledné době staneme svědky podobného unikátu v podobě 20 po sobě jdoucích soutěžních utkání bez porážky. Ta Realu vynesla vítězství v Lize mistrů, Superpoháru UEFA a v neposlední řadě i průběžné první místo ve španělské lize o tři body před Barcelonou. Právě udržet vedení v La Lize je nyní hlavním cílem madridského celku před mistrovstvím světa v Kataru.