Bída Chelsea pokračuje. Kromě bodů přišla v zápase s Fulhamem i o čerstvou posilu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bída Chelsea pokračuje. Kromě bodů přišla v zápase s Fulhamem i o čerstvou posilu

Bída Chelsea pokračuje. Kromě bodů přišla v zápase s Fulhamem i o čerstvou posilu
Bída Chelsea pokračuje. Kromě bodů přišla v zápase s Fulhamem i o čerstvou posiluProfimedia
Ve vyrovnaném derby plném osobních soubojů byli nakonec šťastnější domácí Chalupáři, kteří se radují z výhry nad městským rivalem 2:1. Blues se sice zejména v prvním poločase hodně tlačili dopředu, ale v koncovce selhávali. Ve druhém poločase hráče ze Stamford Bridge srazily dva hloupé momenty. Nejdříve se nechal vyloučit Joao Felix a následně chyboval Kepa, což využil Carlos Vinicius ke vstřelení vítězného gólu.

Chelsea naposledy ztratila body s Fulhamem v Premier League před více jak deseti lety, nicméně v posledních dnech se nepotkává s formou, která by fanouškům dělala radost. Naproti tomu Fulham zažívá výstavní sezónu, sedmé místo v aktuální tabulce je zcela jistě nad plán. 

Blues se před utkáním rozloučili za potlesku všech diváků na Craven Cottage s nedávno zesnulou legendou Gianlucou Viallim a za silného větru se pustili do soupeře zhurta. Hned na konci druhé minuty měl Havertz na malém vápně na noze úvodní gól utkání, ale Leno mu radost skvělým zákrokem zkazil.

Derby se nehrálo zrovna v rukavičkách, do patnácté minuty musel rozhodčí tasit hned dvě žluté karty a i počet faulů na obou stranách byl na poměry Premier League nadprůměrný.

V 23. minutě chyboval Chalobah, jeho mizernou malou domů vystihli hráčí Fulhamu a Reid se dostal do velké šance. Pohromu pro Chelsea odvrátilo břevno Kepovy brány. To ovšem nebyl pro Chalobaha konec špatných zpráv. O dvě minuty později při snaze zablokovat střelu Williana tečoval jeho pokus tak neštastně, že byl Kepa bez šance proti střele zasáhnout a Chalupáři šli za jásotu tribun do vedení.

Chelsea se snažila o steč Lenovy branky, ale dlouhé minuty její snaha i přes několik nebezpečných šancí přicházela vniveč. Ani Fulham se však neostýchal zavelet do útoku. Diváci se tak rozhodně nenudili, přesto se změny skóre už do poločasu nedočkali.

Modří zvládli nástup do druhé půle náramně. Hned po dvou minutách po přímém kopu Masona Mounta z velkého úhlu sice zazvonila jen tyč Lenovy svatyně, ovšem z dorážky se již nemýlil Kalidou Koulibaly. I když po jeho dorážce celý stadion s napětím sledoval hlavního rozhodčího, a čekal na výrok goal line technolgy, míč byl za brankovou čarou nakonec o více než pověstný fous a Chelsea srovnala s domácími krok.

V 58. minutě se nechal vyloučit Joao Felix poté, co ukázkovými sáňkami nesmyslně zajel na půli hřiště do protihráče a poroučel se bez pardonu do kabiny. Blues tato ztráta ale nijak nerozhodila a tak za pár minut byl ve velké šanci opět Havertz, ale jeho reprezentační kolega v brance Fulhamu jeho šanci zmařil.

V 73. minutě pro změnu nechybovali stopeři Chelsea, ale brankář Kepa, který podběhl centr Andrease Pereiry a Vinicius uklízel míč hlavou do prázdné brány.

Fulham tak slaví vítězství v derby nad Chelsea v Premier League po sedmnácti letech, naposledy výhrou Chalupářů skončilo utkání těchto soupeřů v Premier League v roce 2006, a směřuje v tabulce k pohárovým příčkám. Naopak velké starosti mají nyní na Stamford Bridge.

Kompletní statistiky utkání Fulham - Chelsea