Další překvapivá prohra Liverpoolu, Manchester City si z Leicesteru odváží tři body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Další překvapivá prohra Liverpoolu, Manchester City si z Leicesteru odváží tři body
Aktualizováno
Leeds šokoval Liverpool...
Leeds šokoval Liverpool...AFP
Leicester ve 14. kole Premier League padl na domácím hřišti 0:1 s Manchesterem City. Lišky sice urputně ubránily bezbrankový poločas, ve 49. minutě však fotbalovou parádou z volného kopu skóroval Kevin De Bruyne (31). Překvapili fotbalisté Liverpoolu, kteří prohráli první domácí ligový zápas po 601 dnech. Leedsu podlehli 1:2 po gólu Crysencia Summervillea (20) z 89. minuty.

Lišky prohrály po De Bruyneho fotbalové parádě

Citizens se v úvodu ujali výrazné herní převahy, když svého soupeře během prvních 20 minut takřka nepustili za polovinu hřiště. Z kombinační hry ovšem hosté nevytěžili mnoho šancí, a dobře zformovanou obranu Lišek tak musel gólman Danny Ward zastupovat jen proti jedovaté přízemní střele Bernarda Silvy. Domácí defenziva postupně vynulovala útočné hvězdy světlemodrých, a diváci se tak během prvního poločasu nedočkali žádné vážnější šance.

Po návratu z kabin se k přímému kopu z úctyhodné dálky postavil De Bruyne. Proti jeho střele do levé šibenice neměl Ward příliš šancí zasáhnout. Výstavní branku mohl v 54. minutě přidat i domácí Youri Tielemans, jeho parádní pumelici zpoza vápna však Ederson vytáhl na břevno.

V závěru dostaly Lišky soupeře pod tlak, ze kterého pramenily až neobvyklé chyby v rozehrávce Citizens. Žádná z nich ovšem nebyla natolik fatální, aby ji domácí využili k vyrovnávací trefě.

Přehled zápasu Leicester – Man. City

Obrat Spurs dokonal v nastavení Bentancur

Bournemouth padl na vlastním hřišti s Tottenhamem 2:3. Domácí se přitom po trefách Kieffera Moora dostali na začátku druhého dějství do dvougólového vedení. Poté se ale spící Spurs probudili a postupně se dopracovali až k vítězné trefě Rodriga Bentancura z nastavení. Hosté se tak po dvou neúspěšných kolech dočkali vydřeného triumfu.

Přehled zápasu Bournemouth – Tottenham

Akrobatické zakončení Meeho stačilo Brentfordu na bod

Brentford doma remizoval s Wolves 1:1. O úvodní gól domácích se v 50. minutě famózním způsobem postaral stoper Ben Mee. Jen chvíli poté však hosté srovnali, krásným gólem se totiž vyznamenal také expert na střely ze střední vzdálenosti Rúben Neves. Oba týmy tak už tři zápasy čekají na ligový triumf, přičemž Vlci stále zůstávají v sestupovém pásmu.

Přehled zápasu Brentford – Wolves

Potter duel se svým bývalým celkem prohrál

Brighton pokořil Chelsea poměrem 4:1 a prolomil pětizápasové čekání na výhru. O třech bodech pro domácí rozhodl po trefě Leandra Trossarda vlastní gól Rubena Loftuse-Cheeka. Ještě do poločasu si navíc hosté z Londýna vstřelili další vlastní branku, a výrazně tak znepříjemnili Potterovi návrat „domů”. Naopak jeho italský protějšek oslavil první tři body na lavičce Albionu.

Přehled zápasu Brighton – Chelsea

Crystal Palace doma znovu zvítězilo

Crystal Palace vyhrál nad Southamptonem 1:0. O vítěznou trefu se postaral v prvním poločase francouzský útočník Odsonne Edouard. Orli tak potvrdili, že se jim na domácí půdě letos daří a připsali si zde třetí výhru v řadě. Saints naopak po třech bodových ziscích padli a v tabulce se nadále nachází v blízkosti sestupových příček.

Přehled zápasu Crystal Palace – Southampton

Aston Villa v posledním duelu bez Emeryho schytala debakl

Newcastle porazil na vlastním stadionu Aston Villu 4:0. Největší podíl na vysokém vítězství domácích měl Callum Wilson, jenž zaznamenal hned dva góly a zároveň i dvě asistence. Nově jmenovaný trenér Villans Unai Emery ještě nezískal pracovní povolení, a tak mu nezbývalo nic jiného, než sledovat těžkou porážku svého nového klubu. Straky se naopak ziskem tří bodů alespoň do příštího kola dostaly na čtvrtou příčku v tabulce.

Přehled zápasu Newcastle – Aston Villa

V bezbrankovém duelu Fulhamu s Evertonem zářili brankáři

Fulham remizoval s Evertonem 0:0. Domácí byli po většinu utkání aktivnějším týmem, většina šancí však končila na výborně chytajícím Jordanu Pickfordovi. Velmi dobrý výkon ale předvedl i jeho protějšek Bernd Leno, a ofenzivně laděný duel tak branku nenabídl. Nováček soutěže neprohrál už počtvrté v řadě a posunul se na senzační průběžnou sedmou příčku.

Přehled zápasu Fulham – Everton

Liverpool překvapivě padl

Liverpool připravil svým fanouškům další pohromu, když na slavném Anfieldu prohrál s Leedsem 1:2. The Reds z pozice obrovského favorita padli podruhé v řadě, jelikož v minulém utkání nestačili na nováčka z Nottinghamu. Zásluhu na překvapivém výsledku měl i obránce domácích Joe Gomez, jenž v samém úvodu daroval branku Rodrigovi. O první výhru hostů od 21. srpna se pak v závěru postaral Crysencio Summerville.

Přehled zápasu Liverpool – Leeds

Tabulka Premier League