Bosna a Hercegovina oznámila, že odehraje zápas s Ruskem. Pjanič je v šoku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bosna a Hercegovina oznámila, že odehraje zápas s Ruskem. Pjanič je v šoku

Bosenský záložník Miralem Pjanič (vlevo) a Glen Kamara z Finska.
Bosenský záložník Miralem Pjanič (vlevo) a Glen Kamara z Finska.Profimedia
Fotbalový svaz Bosny a Hercegoviny oznámil, že se v listopadu utká v přátelském zápase s Ruskem. To přitom kvůli invazi, která začala koncem února, FIFA a UEFA vyloučily ze svých soutěži, v mezinárodních soutěžích nesmějí startovat ani tamní kluby. Rozhodnutí o uspořádání duelu, který se má konat pouhý den před začátkem MS v Kataru, vyvolalo kritiku mimo jiné ze strany bosenského záložníka Miralema Pjaniče (32).

"Tohle není dobré rozhodnutí. Nemám slov," citovala bosenská média Pjaniče, který v minulosti úspěšně působil v Lyonu, AS Řím či Juventusu a sezonu strávil i v Barceloně.  Nyní kope za Al Sharjah ve Spojených arabských emirátech. "V národním fotbalovém svazu vědí, co si myslím," dodal záložník, který má v reprezentaci od svého debutu na kontě 107 mezinárodních vystoupení.

Na sociálních sítích na rozhodnutí hrát s Ruskem negativně reagovala také starostka bosenského hlavního města Sarajeva Benjamina Karičová. "Sarajevo jako město, které bylo nejdéle obléháno agresory, a já jako starostka důrazně odsuzujeme rozhodnutí národního fotbalového svazu sehrát přátelský zápas s Ruskem," napsala na Twitteru.

"Pokud toto rozhodnutí nezměníme, ukončíme spolupráci s fotbalovým svazem, která byla dosud plodná" dodala.

Ruská reprezentace hrála naposledy loni v listopadu, kdy v kvalifikaci mistrovství světa podlehla ve Splitu domácímu Chorvatsku 0:1. V březnu měla nastoupit v play off proti Polsku, které ale postoupilo do další fáze bez boje.

Svěřenci trenéra Valerije Karpina by se kromě Bosny a Hercegoviny, kterou mají hostit 19. listopadu v Petrohradu, měli utkat ještě 25. září s Kyrgyzstánem na jeho půdě v Biškeku. Další zápas mají v plánu sehrát v Íránu.