Brazílie – Jižní Korea 4:1. Favorit jasnou bitvu rozhodl čtyřmi góly v prvním poločase

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Brazílie – Jižní Korea 4:1. Favorit jasnou bitvu rozhodl čtyřmi góly v prvním poločase
Aktualizováno
Brazílie – Jižní Korea 4:1. Favorit jasnou bitvu rozhodl čtyřmi góly v prvním poločase
Brazílie – Jižní Korea 4:1. Favorit jasnou bitvu rozhodl čtyřmi góly v prvním poločaseOpta by Stats Perform / AFP
Brazílie v osmifinále mistrovství světa poprvé naplno ukázala ofenzivní sílu a Jižní Koreu rozstřílela 4:1. Všechny čtyři góly vstřelila už v první půli a pro každý z nich si připravila originální taneční oslavu. O jednu z branek se z penalty postaral i Neymar (30), jenž se zotavil ze zranění kotníku. Skóroval tedy už na třetím světovém šampionátu, čímž se doteď z Brazilců chlubili pouze Ronaldo (46) a Pelé (82).

Brazilci mohli předvádět nacvičené tanečky již v 7. minutě, kdy Raphinhův přízemní centr prolétl napříč vápnem až k Viníciusovi Júniorovi. Souhra křídelníků španělských velkoklubů vyústila v neukvapený obstřel a brzké vedení favorita. Jen o pár minut později navíc obránce skopnul Richarlisona ve snaze odklidit z vápna míč a nařízené penalty se ujal uzdravený Neymar. Hvězda PSG se nenechala rozhodit brankářem a ledově klidným zakončením odstartovala druhé kolo ikonických tanců.

Sestřih utkání Brazílie - Jižní Korea (4:1).
Livesport CZ

Ve 29. minutě předvedl um s míčem i Richarlison. Na sérii hlaviček navázal založením svižné akce, kterou vzápětí sám završil uklizením míče podél brankáře. K rytmickým oslavám se v úsměvné situaci přidal po boku hráčů i trenér Tite. Důvodů k radosti u Kanárků neubývalo, naopak ve 36. minutě našel načechraný míč ve vápně placírku skórujícího Lucase Paquety.

Utkání Brazílie - Jižní Korea (4:1)

Živý start do druhého dějství nabídl kromě očekávané ofenzivní smrště Brazilců i nadějnou šanci Heung-Min Sona. Poté, co jihokorejský kapitán vyzrál bojovností nad nedůrazným Marquinhosem, však skvělým zákrokem obhájil své čisté konto Alisson. I na druhé straně úřadoval brankář. Seung-Gyu Kim totiž hned dvakrát zamítl Raphinhovy pokusy zapsat se na listinu střelců.

Tygři z Asie se navzdory snaze Alissona přece jen dočkali gólu, když v 76. minutě vyslal z dálky ukázkový projektil Seung-Ho Paik. O více než čestný zásah se však nejednalo.

Statistiky utkání Brazílie - Jižní Korea (4:1).
Statistiky utkání Brazílie - Jižní Korea (4:1).Opta by Stats Perform

Brazilci tedy nedopustili žádné překvapení a s přehledem postoupili do čtvrtfinále. V něm se střetnou s Chorvatskem, hrát se bude 9. prosince v Dauhá.

Livesport hráč utkání: Richarlison (Brazílie)