Bronzová rozlučka? Štybar dojel ve svém pravděpodobně posledním závodě na silnici třetí

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Bronzová rozlučka? Štybar dojel ve svém pravděpodobně posledním závodě na silnici třetí

Zdeněk Štybar se s velkou pravděpodobností rozloučil s kariérou na silnici třetím místem.
Zdeněk Štybar se s velkou pravděpodobností rozloučil s kariérou na silnici třetím místem.Profimedia
Zdeněk Štybar (37) dojel třetí v jednorázovém závodu v Hongkongu, který mohl být posledním v jeho profesionální kariéře na silnici. Jeden z nejúspěšnějších českých cyklistů historie minulý týden médiím řekl, že nemá smlouvu na novou sezonu.

Menší závod na 103,2 km v Hongkongu byl pro Štybarův australský tým Jayco AlUla letošní derniérou a pro rodáka ze Stříbra také pravděpodobně rozloučkou s kariérou. Český cyklista dojel třetí ve stejném čase jako druhý Australan Kane Richards, s náskokem 1:18 minuty zvítězil Štybarův týmový kolega Lukas Pöstlberger z Rakouska.

Štybar, vítěz etap na Vueltě a Tour de France, má za sebou období plné zdravotních problémů. Opakovaně onemocněl covidem-19 a letos v květnu se podrobil operaci kyčelní tepny obou nohou. I proto s ním stáj Jayco AlUla, kterou posílil před touto sezonou, neprodloužila kontrakt. Od roku 2011 až do loňska závodil za belgický tým Quick-Step.

Během etapového závodu World-Tour v Číně minulý týden Štybar uvedl, že by ještě v zimě rád absolvoval několik závodů v cyklokrosu, v němž je trojnásobným mistrem světa. Reprezentační trenér Petr Klouček před měsícem řekl, že věří ve Štybarův start na únorovém světovém šampionátu v Táboře.