Budějovice zaskočily Vítkovice. Pád na dno nás semkl, řekl výtečný gólman Strmeň

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Budějovice zaskočily Vítkovice. Pád na dno nás semkl, řekl výtečný gólman Strmeň

Jan Strmeň vychytal Českým Budějovicím výhru 4:1 nad Vítkovicemi.
Jan Strmeň vychytal Českým Budějovicím výhru 4:1 nad Vítkovicemi.Profimedia
I hokejisté Českých Budějovic se přidali k týmům, které v posledním období vyplenily stadion Vítkovic, a na ostravském ledě dnes vyhráli 4:1. Triumf Motoru třiceti zákroky podpořil gólman Jan Strmeň (31), jehož v utkání překonal jen Richard Jarůšek (31).

"Pro nás je teď důležité bodovat v každém zápase. Když prohrát, tak aspoň s bodem. S tím jsme jeli i do Vítkovic a jsme rádi, že se nám to povedlo za tři body, které hodně potřebujeme,“ řekl po utkání novinářům gólman Českých Budějovic.

Vítězství přišlo pro Jihočechy v pravý čas. Po sérii sedmi utkáních bez výhry v normálním čase a po pádu na poslední místo extraligové tabulky, které znamená baráž s vítězem první ligy. "Akorát nás to semklo. Hrajeme více jako tým, doufám, že v tom budeme pokračovat dále," uvedl Strmeň.

Přehled utkání Vítkovice – České Budějovice 1:4

Týmovost a obětavost podle něj byly základními atributy výhry v Ostravě. "Hrajeme už takové play off, hrajeme o hodně. Kluci výborně blokovali, byla tam z naší strany výborná disciplína. Všechno jsme si plnili, jak jsme měli. Musím poděkovat klukům, výborné obsazování, výborné bloky, týmový výkon. To nám přineslo úspěch a věřím, že si to přeneseme do dalších zápasů,“ prohlásil Strmeň, který svým barvám vychytal první vítězství nad Vítkovicemi v aktuální sezoně. Tři předešlé zápasy ovládli Ostravané.

I přes výhru v Ostravě zůstává situace na chvostu tabulky napjatá a zamotaná a mezi posledními čtyřmi týmy jsou malé rozdíly. České Budějovice dnes pod sebe opět dostaly Kladno a navíc mají Jágrův tým v předposledním kole základní části doma.

"Teď ale máme Liberec, doma je musíme porazit za tři body. Chtěli bychom mít do zápasu s Kladnem už jistotu. Důležité je, abychom hráli takhle týmově jako dnes," dodal Strmeň.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport