Pardubice stvrdily triumf v základní části extraligy drtivou výhrou nad Karlovými Vary

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pardubice stvrdily triumf v základní části extraligy drtivou výhrou nad Karlovými Vary

Aktualizováno
Pardubické Dynamo deklasovalo Karlovy Vary 5:0.
Pardubické Dynamo deklasovalo Karlovy Vary 5:0.Profimedia
Pardubice ve 48. kole Tipsport extraligy vyhrály především díky dvěma zásahům Lukáše Sedláka (29) a Roberta Kousala (32) 5:0. Přesvědčivý výsledek jim přinesl zisk Poháru Jaroslava Pouzara za vítězství v základní části nejvyšší české hokejové soutěže. Čisté konto udržel gólman Roman Will (30). Velký boj se odehrál na úplném chvostu tabulky, kde se baráži snažila vyhnout hned čtyři mužstva. Nakonec se na poslední příčku vrátilo Kladno.

Karlovy Vary – Pardubice 0:5

Pardubice ovládly základní část extraligy a poprvé získali Pohár Jaroslava Pouzara. Dynamo vyhrálo v Karlových Varech 5:0 a má jistý triumf díky prohrám druhých Vítkovic s Českými Budějovicemi 1:4 a třetí Sparty v Liberci 1:2. Svěřenci trenéra Radima Rulíka si tak zajistili i účast v příštím ročníku Ligy mistrů.

Pardubice zvýšily čtyři kola před koncem náskok před Vítkovicemi na 15 bodů. Před třetí Spartou, které ještě zbývá odehrát pět utkání, vedou o 18 bodů.

Trofej získalo před Pardubicemi šest klubů – čtyřikrát Liberec, třikrát Sparta, dvakrát Třinec a Plzeň a jednou Zlín a Hradec Králové. Jako jediné týmy dokázaly po zisku této trofeje vyhrát i titul Třinec v roce 2011 a Liberec o pět let později.

Litvínov – Třinec 4:3p

Třinec podlehl v Litvínově 3:4 v prodloužení a připsal si čtvrtou porážku za sebou. Úřadující mistr tak vyhrál jen dva z posledních dvanácti utkání. Verva po sérii tří porážek podruhé za sebou uspěla v nastavení. V čase 62:40 rozhodl svým druhým gólem v utkání lotyšský obránce Janis Jaks.

Liberec – Sparta 2:1

Liberec přehrál na domácím ledě pražskou Spartu 2:1. Bílí Tygři si tak připsali páté vítězství v řadě a i nadále zůstávají ve hře o elitní čtyřku zajišťující přímý postup do čtvrtfinále play off. Naopak Sparta prohrála po pěti výhrách za sebou a bodově vyšla naprázdno po 13 zápasech poprvé od 6. ledna, kdy prohrála rovněž s Libercem. Dlouho vyrovnaný duel rozhodl v čase 58:10 Jan Ordoš.

Vítkovice – Motor ČB 1:4

České Budějovice ukončily téměř měsíční čekání na plný bodový zisk a zvítězili ve Vítkovicích 4:1. Hosté na úspěch zadělali v prostředním dějství, ve kterém po gólech Romana Vráblíka a Michala Vondrky odskočili do tříbrankového vedení. Motor si tak připsal po sedmi zápasech výhru v řádné době, venku za tři body zvítězil po necelých dvou měsících. Zato Vítkovičtí doma prohráli popáté z posledních šesti utkání.

Mountfield HK – Plzeň 2:1

Hradec Králové v historii klubu vyhrál devět extraligových zápasů v řadě. V tom dnešním porazil výsledkem 2:1 Plzeň, rozhodující gól vstřelil v 52. minutě v početní výhodě Kevin Klíma. Indiáni prohráli popáté za sebou.

Kometa Brno – Mladá Boleslav 1:4

Mladá Boleslav vyhrála v Brně 4:1 a zabrala po sérii šesti porážek. Gólem a asistencí k tomu přispěl slovenský obránce Adam Jánošík a dvě přihrávky zaznamenal útočník Tomáš Fořt. Kometa prohrála třetí z posledních čtyř duelů.

Kladno – Olomouc 4:5p

Kladno prohrálo s Olomoucí 4:5 v prodloužení a kleslo zpět na poslední místo tabulky. Hanáci jsou sedmí. Utkání rozhodl v čase 60:36 Lukáš Klimek. Domácím nepomohl ani gól a dvě asistence kapitána Tomáše Plekance, jubilejní 1100. branku v elitních soutěžích si připsal Jaromír Jágr.

Tabulka Tipsport extraligy.
Tabulka Tipsport extraligy.Livesport