Bulíř po zranění pálil jen do tyče. Nebyl to od nás hezký zápas, uznal po Třinci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Bulíř po zranění pálil jen do tyče. Nebyl to od nás hezký zápas, uznal po Třinci
Michal Bulíř se vrátil po zranění, Bílým Tygrům se ale zápas proti Třinci nepovedl.
Michal Bulíř se vrátil po zranění, Bílým Tygrům se ale zápas proti Třinci nepovedl.Profimedia
Ani návrat uzdraveného kanonýra Michala Bulíře (31) do sestavy Liberce po zranění kotníku nepřinesl Bílým Tygrům štěstí v extraligovém souboji proti Třinci. Právě větší přízeň štěstěny scházela i libereckému kapitánovi, když během první třetiny ještě za bezbrankového stavu zazvonil na brankovou konstrukci.

Třinec měl v nohách středeční utkání se Spartou, mohl tak těžit z větší rozehranosti. A jako kdyby byla místy patrná. "Nevím, jak to cítili oni, je to možnost. Vždy trochu sehraje roli, pokud má tým v nohách rozehranost a zápasové tempo. Nevím, jak kluci, ale já jsem hrál po měsíci, pro mě byl ten zápas o to těžší. Nevím, co bych k tomu jinak řekl. Dnes ten zápas od nás ale nevypadal vůbec hezky, nepovedlo se nám to," řekl Bulíř novinářům.

V 15. minutě byl blízko, aby návrat na led oslavil gólem. jenže gólmana Ocelářů Ondřeje Kacetla zachránila tyčka. Z protiútoku to ale byli hosté, kdo šel do vedení. A jejich zásah určil vývoj utkání. "Neřekl bych, že to byl zlomový moment, ale nějaký směr to utkání dalo. Kdyby to byl gól, chyběly možná tři čtyři centimetry, tak by se třeba utkání vyvíjelo jinak. Ale to je kdyby, to nemá cenu rozebírat."

Třinečtí už v první třetině využívali okénka v liberecké obraně. Severočechům utíkaly puky, ztráceli v osobních soubojích. "Dnes jsme na ně nedokázali najít recept, měli jsme nepokryté situace. Teď je těsně po zápase. Vím, že byl od nás špatný, a co se dělo v detailech, to si rozebereme zítra na videu a chyby se budeme snažit vymýtit," přislíbil Bulíř.

Sám věří, že se brzy dostane zpět do optimální formy. První zápas po tak dlouhé pauze je vždy náročný; psychicky i fyzicky. Zápasové tempo a nastavení hlavy žádný trénink stoprocentně nenahradí.

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore

"Bylo to náročné. Člověk musí chytit tempo a dostat se do toho. Já doufám, že to bude lepší a lepší a že půjdeme nahoru i jako tým. Dělali jsme všichni všechno pro to, aby to bylo s kotníkem dobré. Je to samozřejmě ještě bolestivé, ale hrát se s tím dá. Během rehabilitace jsem mohl trochu posilovat vršek těla, ale měl jsem dlouho berle, a to mě pochopitelně limitovalo," připomněl Bulíř.

V sestavě Liberce se poprvé objevil řízný obránce Richard Nedomlel, který přišel z Hradce Králové. Ani pro něho však nebyla premiéra v novém dresu vydařená. Odraz puku právě od jeho bruslí pomohl k první trefě Liboru Hudáčkovi. "Je to zkušený hráč. Víme, co od něho chceme a co od něho můžeme čekat. Proto jsme ho sem také brali. V kabině zapadl bez problémů, bude to dobré."