Nashville – San Jose: Čeští fanoušci jsou blázniví, chválí hrdina prvního hracího dne NHL

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nashville – San Jose: Čeští fanoušci jsou blázniví, chválí hrdina prvního hracího dne NHL
Nashville – San Jose: Čeští fanoušci jsou blázniví, chválí hrdina prvního hracího dne NHL
Nashville – San Jose: Čeští fanoušci jsou blázniví, chválí hrdina prvního hracího dne NHLProfimedia
Superhvězdy světového hokeje se v rámci NHL Global Series vyskytují už několik dní v Praze, úvodní bitvu nového ročníku ale rozhodl hráč takřka neznámý. Kiefer Sherwood (27) přišel do Nashvillu v létě jako volný hráč, a to vyloženě v tichosti. Přesto díky jeho gólu a nahrávce Predators porazili San Jose 4:1 a rodák z Ohia byl zvolen hlavní hvězdou zápasu.

Ačkoliv Nashville poslední čtyři sezony pokaždé neprošel v play off NHL přes první kolo, dál je mezi soupeři obávaným klubem. Hlavně díky silnému jádru, které tvoří hvězdy jako Filip Forsberg, Matt Duchene, Roman Josi či Juuse Saros. Ani jeden z nich ale nebyl hlavní hvězdou úvodní bitvy nové sezony NHL, která se odehrála v pražské O2 areně.

Tyhle všechny zastínil téměř neznámý Sherwood, nedraftovaný hráč, který je s příjmem 750 tisíc dolarů ročně nejhůře placeným útočníkem sestavy. Do klubu přišel v létě z Colorada a až jeho čtvrtý kontrakt v kariéře je jednocestný.

Majitel pouhých sedmi branek v 87 zápasech NHL ale v Praze dostal k ruce elitní forvardy Nina Niederreitera a Ryana Johansena a otevřel skóre ročníku 2022/23 po pouhých 61 vteřinách hry.

"Snažil jsem se všechno udělat co nejsnazším způsobem a dostat kotouč rychle do klece. Bylo to naše první střídání v zápase a všechno proběhlo tak rychle. Jsem moc rád, že jsem to zvládl," řekl po utkání novinářům.

Ještě v první třetině stihl na 1:1 vyrovnat miláček domácího publika Tomáš Hertl, ale ze strany San Jose to bylo vše, tým ve žlutém dresu byl zkrátka silnější.

Vítězný gól vstřelil ve 22. minutě ranou švihem forvard Eeli Tolvanen a když Sherwood o necelých 14 minut později založil akci, kterou nedokázal zastavit ani obránce Radim Šimek, bylo to už 3:1. Branku vstřelil švýcarský útočník Nino Niederreiter, další letní posila mužstva ze státu Tennessee.

"Nino je hráč, který dokáže vstřelit 20-30 branek za sezonu. Umí si díky své postavě vybojovat prostor a na góly má čich. Navíc to je lídr na ledě i mimo něj," chválil Tolvanen, který měl radost také z Sherwoodova výkonu.

"Na ledě je neskutečně rychlý a má velmi dobrou střelu. A hodně cením, že je to opravdový bojovník," vykládal Fin.

Úvodní dva body nového ročníku tak získali hokejisté Nashvillu, které během soboty čeká odveta. San Jose nebude chtít odjet z Prahy s prázdnou, těžko se divit, každý bod se přece počítá. Hlavně v závěru ročníku... Predators se znovu budou spoléhat na Sherwoodův útok a Američan se určitě může těšit na našlapanou arénu.

"Jsem poprvé v Evropě a fanoušci jsou tady neuvěřitelní. Ti čeští jsou blázniví, davy jich postávaly už před naším hotelem," zářil.

Statistiky utkání Nashville – San Jose