Chorý dal poprvé v lize dva góly. Slavit nechtěl, ale litoval, že mu nevyšel hattrick

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Chorý dal poprvé v lize dva góly. Slavit nechtěl, ale litoval, že mu nevyšel hattrick

Tomáš Chorý se v Olomouci trefil dvakrát, což se mu v lize podařilo poprvé v kariéře.
Tomáš Chorý se v Olomouci trefil dvakrát, což se mu v lize podařilo poprvé v kariéře.@fcviktorkaplzen
Poprvé dal v jednom ligovém utkání dvě branky a výrazně pomohl Plzni k vítězství 3:2 nad Olomoucí v atraktivní přestřelce 8. kola FORTUNA:LIGY. Tomáš Chorý (27) ale góly coby odchovanec Sigmy příliš slavit nechtěl, aby nenaštval domácí fanoušky. Zároveň jej mrzelo, že na Andrově stadionu nedokázal zkompletovat hattrick.

"Užil jsem si to, vždy tady hraju moc rád. Minule jsem tady šanci neproměnil. Dnes samozřejmě pokora, góly jsem nechtěl tolik slavit. Nechtěl jsem tady fanoušky moc naštvat, i když už tady ani oblíbený nejsem," řekl po zápase na tiskové konferenci Chorý, jenž přestoupil z Olomouce do Viktorie v lednu 2018.

První gól zaznamenal v 10. minutě střelou do odkryté branky, po vyrovnání Mojmíra Chytila ještě v prvním poločase vrátil hostům vedení z penalty. Krátce po přestávce z další velké šance zamířil těsně vedle. "Myslím si, že jsem si to dal opravdu dobře. Gólman (Jakub) Trefil snad ani neskočil, chtěl jsem to trefit jenom placírou na zadní tyč. Bohužel jsem netrefil branku. Mrzí mě to, mohly být tři góly, ale stačí dva," prohlásil autor 28 ligových branek.

Statistiky utkání Olomouc – Plzeň

Před pokutovým kopem ho fauloval Jakub Pokorný, což hlavní sudí Marek Radina odhalil až po zásahu videorozhodčího a přezkoumání situace u monitoru. "Chtěl jsem si to trošku pokrýt a vystřelit. Do toho jsem dostal ještě brutální kopačku a pak se dozvěděl, že penalta je za zatáhnutí. Ale tak to rozhodčí vyhodnotil," uvedl útočník, který hrál v sobotu jubilejní 150. utkání v nejvyšší soutěži.

Tabulka FORTUNA:LIGY

V této sezoně nejvyšší soutěže skóroval třikrát a spolu s Kolumbijcem Jhonem Mosquerou vede týmovou tabulku střelců. Jeho dosavadním maximem je šest branek v ligovém ročníku. "Doufám, že to překonám, ale nechci předbíhat. Pro nás je důležité, že jsme získali tři body," konstatoval vytáhlý útočník.

Obhájci titulu se částečně oklepali ze středečního debaklu 1:5 v Barceloně na úvod skupiny Ligy mistrů a vedou neúplnou tabulku před pražskou Slavií. "Určitě se nám pojede autobusem líp, než kdybychom tady body ztratili. Teď se musíme plně koncentrovat na další zápas, který nás čeká v úterý (doma proti Interu Milán)," poznamenal Chorý.

Plzeňský kouč Michal Bílek ho stáhl ze hry po hodině hry. "Měl jsem nějaký zdravotní problém, s trenérem jsme to řešili o poločase, ale chtěl jsem hrát. Šel jsem dál a pak už do toho trenér sáhnul," dodal Chorý.