Co jsem přinesl? Vůbec nic. Na co se zaměříme? Na všechno, vtipkoval Hořava

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Co jsem přinesl? Vůbec nic. Na co se zaměříme? Na všechno, vtipkoval Hořava
Miloslav Hořava promlouvá k Davidu Němečkovi v zápase 20. kola extraligy v Karlových Varech.
Miloslav Hořava promlouvá k Davidu Němečkovi v zápase 20. kola extraligy v Karlových Varech.
Profimedia
Miloslav Hořava (61) zažil vítěznou premiéru na střídačce Sparty. Pražané pod vedením staronového kouče, který v úterý nahradil odvolaného Pavla Pateru (51), vyhráli na ledě Karlových Varů 5:1 a ukončili sérii šesti porážek. Hořava, jenž před utkáním vedl tým jen na jednom klasickém tréninku, svůj návrat na střídačku Sparty s výhrou nespojoval.

"Já jsem nestihl přinést vůbec nic. V žádném případě, to ani nejde," pousmál se Hořava po utkání. "Už dva poslední zápasy nehrálo mužstvo úplně špatně, i když je prohrálo. A dnes? To se tak prostě sejde. Zachytá vám gólman a z šancí, které jsme měli, se nám podařilo dát gól. Pro to jsme získali tři body. Já jsem tam ale nepřinesl vůbec nic."

Sparta byla před návratem Hořavy na střídačku předposlední a naplno bodovala naposledy v polovině října. V posledním utkání před reprezentační přestávkou proti vedoucím Pardubicím a po pauze na ledě Třince ale hrála vcelku dobře. Vždy ale o gól prohrála.

Výsledky 20. kola extraligy
Flashscore

"Já jsem to až tak bedlivě nesledoval, ale Sparta má velice dobré hráče. A víte, jak to je. Někdy se to sejde. Po jednom zápase ale nedokážu říct, jak to je. Je strašně brzy," řekl Hořava, jenž v minulé sezoně vedl Pražany společně s Josefem Jandačem. Po porážce ve finále play off ale oba v klubu skončili.

Sparta byla bez hlavního trenéra celou reprezentační přestávku, Hořava poté chyběl i na utkání v Třinci. Teď bude mít čas s týmem pracovat. Pražané v neděli nehrají a další zápas je čeká až v pátek 25. listopadu, kdy se doma utkají s Libercem.

Aktuální tabulka extraligy
Flashscore

"To, že teď budeme mít čas, je pro nás strašně důležité. Čas potřebujeme. Na co se chceme zaměřit? Na všechno," rozesmál se Hořava. "Kdybych řekl jednu věc, tak si budete říkat: To je trouba. A co támhle ty další? Proto se musíme zaměřit úplně na všechno," dodal muž, jenž povede Spartu společně se švédským koučem Hansem Wallsonem.

Ten by se k týmu měl připojit v pondělí. V příštím týdnu budou Pražané řešit i celkové složení realizačního týmu. "Teď nemám jasno vůbec o ničem. Vše se událo tak rychle, že vše budeme řešit," dodal Hořava.