Západočeské derby pro Plzeň, v duelu týmů bez formy uspěl Liberec. Další krach Sparty

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Západočeské derby pro Plzeň, v duelu týmů bez formy uspěl Liberec. Další krach Sparty
Aktualizováno
Ondřej Beránek z Karlových Varů a plzeňský Petr Kodýtek v hokejovo-leteckém souboji.
Ondřej Beránek z Karlových Varů a plzeňský Petr Kodýtek v hokejovo-leteckém souboji.Profimedia
V 18. kole extraligy došlo podruhé v sezoně na západočeské derby a i tentokrát v něm uspěla Plzeň, vyhrála 5:4 po prodloužení. Sparta potvrdila, že zabředla do mimořádně mizerného období, když ve Vítkovicích zaznamenala už čtvrtou porážku v řadě. V utkání týmů, které spojovala dlouhá série porážek, se radoval Liberec. Doma triumfoval nad Mladou Boleslaví 6:2.

Indiáni navázali na zářijové vítězství na Karlovými Vary 6:3, byť tentokrát měli s Energií víc práce. Domácí Petr Koblasa totiž v čase 59:02 svou druhou brankou poslal zápas do prodloužení. To při hře bez brankáře rozhodl Tomáš Mertl. Domácím nepomohly ani dvě branky Víta Jiskry, v plzeňském dresu si dva góly a asistenci připsal Petr Zámorský.

Detail zápasu Karlovy Vary – Plzeň 4:5 pp

Českobudějovický Motor přetlačil Hradec Králové 2:1 a v domácím prostředí uspěl počtvrté za sebou. Utkání rozhodl v 58. minutě obránce Roman Vráblík, jihočeský celek se v tabulce posunul na 12. místo, jeho páteční soupeř je desátý.

Detail zápasu České Budějovice – Hradec Králové 2:1

Vítkovice udolaly Spartu 3:2 a také v sedmém domácím utkání sezony naplno bodovaly. Dvěma góly a přihrávkou se o to přičinil Dominik Lakatoš, jenž zápas rozhodl vítěznou brankou v přesilovce v čase 57:05. Pražané počtvrté za sebou nezískali ani bod a na vítězství v normální hrací době čekají od 14. října.

Detail zápasu Vítkovice – Sparta 3:2

Kladno po parádním obratu zvítězilo nad Litvínovem 3:2 v prodloužení. Severočeši dlouho směřovali za čtvrtou výhrou pod novým koučem Karlem Mlejnkem, když krátce před koncem vedli 2:0, ale domácí Rytíři dvěma góly při hře bez gólmana srovnali krok a v čase 60:37 rozhodl o jejich výhře kapitán Tomáš Plekanec.

Detail zápasu Kladno – Litvínov 3:2 pp

Liberec v souboji trápících se týmů porazil doma Mladou Boleslav 6:2, ukončil sérii šesti porážek v řadě a v tabulce se posunul na deváté místo. Naopak Bruslaři padli pošesté za sebou a klesli na sedmou pozici. Premiérovým hattrickem v extraligové kariéře se na vítězství Bílých Tygrů podílel útočník Adam Najman.

Detail zápasu Liberec – Mladá Boleslav 6:2

Aktuální tabulka extraligy
Aktuální tabulka extraligyFlashscore