Čtvrtý glóbus za superobří slalom. Gutová-Behramiová si pojistila prvenství v Soldeu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čtvrtý glóbus za superobří slalom. Gutová-Behramiová si pojistila prvenství v Soldeu

Lara Gutová-Behramiová s malým křišťálovým glóbem za superobří slalom.
Lara Gutová-Behramiová s malým křišťálovým glóbem za superobří slalom.Profimedia
Švýcarská sjezdařka Lara Gutová-Behramiová (31) získala počtvrté v kariéře malý křišťálový glóbus za superobří slalom. Prvenství v hodnocení disciplíny si zajistila čtvrtečním vítězstvím ve finále seriálu v Soldeu, díky němuž sesadila z čela pořadí Italku Elenu Curtoniovou (32).

Gutová-Behramiová obsadila v této sezoně v super-G dvě první a dvě třetí místa. Celkové pořadí SP v disciplíně ovládla již v letech 2014, 2016 a 2021, má v ní i olympijské zlato z Pekingu či titul mistryně světa z roku 2021.

"Je to den plný emocí. Výhra, glóbus, Nicole. Jak stárnu, jsem stále častěji dojatá. Každou chvíli brečím, ale někdy je to pěkný pocit," uvedla na webu Mezinárodní lyžařské federace Gutová-Behramiová, kde zmínila i loučící se Němku Schmidhoferovou. "Konečně jsem lyžovala tak, jak bych si představovala. Cítila jsem se svobodná a rychlá. Je skvělé tahle zakončit sezonu," dodala.

V seriálu si Gutová-Behramiová připsala 37. výhru, z toho 19 jich slavila právě v super-G. V historické tabulce se mezi ženami dotáhla na sedmou Rakušanku Marlies Schildovou. Američanka Mikaela Shiffrinová, jež má na kontě rekordních 87 prvenství, byla dnes čtrnáctá.

Druhá Italka Federica Brignoneová zaostala za vítěznou Švýcarkou o 22 setin, stejnou příčku obsadila v hodnocení disciplíny. Třetí v Andoře i celkově skončila Norka Ragnhild Mowinckelová. Curtoniová dojela až desátá a propadla se na konečné čtvrté místo.

Výsledky superobřího slalomu SP lyžařek v Soldeu