Poslední sjezd v sezoně vyhrál Kriechmayr. Němci využili nízkých startovních čísel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Poslední sjezd v sezoně vyhrál Kriechmayr. Němci využili nízkých startovních čísel

Kriechmayr v Andoře těsně vyhrál.
Kriechmayr v Andoře těsně vyhrál.Profimedia
Rakušan Vincent Kriechmayr (31) ovládl sjezd na finále Světového poháru v andorrském Soldeu. O devět setin sekundy porazil druhého Romeda Baumanna (37) a o třináct setin třetího Andrease Sandera (33). Oba Němci v rychle měnících se podmínkách využili nízkých startovních čísel.

Kriechmayr si pro vítězství dojel před Baumannem, který se na pódium dostal poprvé v probíhající sezoně. Sander na třetí příčce zopakoval pódiové umístění z Aspenu.

Kriechmayr slaví čtvrtý sjezdový triumf v ročníku. Mistr světa z roku 2021 jako jediný dokázal narušit nadvládu Aleksandera Aamodta Kildeho, který vyhrál ve zbývajících šesti závodech a už před dvěma týdny si zajistil obhajobu malého glóbu za triumf v disciplíně.

Dnes v Andoře skončil norský lyžař na dělené šesté příčce se ztrátou tří desetin na Kriechmayra. Již jistý vítěz celkového pořadí Světového poháru Marco Odermatt ze Švýcarska, který ovládl sjezd na mistrovství světa, obsadil tentokrát se sekundovou ztrátou patnáctou příčku.

Závod ve sjezdu byl také rozlučkou s kariérou pro vicemistra světa z roku 2015 Travise Ganonga a stříbrného medailistu ze světového šampionátu i olympiády Johana Clareyho. V Soldeu obsadili dvacátou, respektive dvanáctou příčku.

Kompletní výsledky sjezdu mužů na finále SP v Soldeu