Čtvrtý odvolaný ligový trenér. Na lavičce Zlína po špatném podzimu skončil Jelínek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čtvrtý odvolaný ligový trenér. Na lavičce Zlína po špatném podzimu skončil Jelínek
Jan Jelínek byl koučem Zlína půldruhého roku.
Jan Jelínek byl koučem Zlína půldruhého roku.Profimedia
U fotbalistů Zlína skončil kvůli neuspokojivým výsledkům hlavní kouč Jan Jelínek (40). Na lavičce předposledního týmu nejvyšší soutěže nebudou pokračovat ani asistent David Hubáček a trenér gólmanů Otakar Novák. Pohárový duel s Vyškovem, kterým Ševci zakončí podzimní část sezony, odkoučují ve čtvrtek Vít Vrtělka (40) s Petrem Jiráčkem (36).

"I když to pro nás nebylo jednoduché, na základě posledních výsledků jsme se rozhodli ihned reagovat. Tým potřebuje nutně nový impulz. Chci poděkovat Janu Jelínkovi a jeho asistentům za veškeré úsilí, které se snažili klubu odevzdat," uvedl generální manažer klubu Zdeněk Grygera.

Čtyřicetiletý Jelínek vedl Zlín od loňského května a minulou sezonu s ním obsadil 12. místo. Po 16 kolech aktuálního ročníku je ale tým jen o dva body před posledními Pardubicemi. Ševci zvítězili v jediném z posledních deseti kol a ligový podzim zakončili čtyřmi porážkami. Naposledy Zlín podlehl v neděli doma 0:4 pražské Slavii.

Jelínkovo odvolání je čtvrtou trenérskou změnou v ligové sezoně. U týmu Pardubic vystřídal Radoslav Kováč dvojici Jiří Krejčí, Jaroslav Novotný a mužstvo Baníku Ostrava místo Pavla Vrby převzal Pavel Hapal. Na konci října skončil Jozef Weber v Českých Budějovicích, místo něj Dynamo povedou Tomáš Zápotočný s Markem Niklem.