Čtyři útočníci v týmu? Jednoduché. Hrát bude ten, kdo bude lepší, říká trenér Bílek

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Čtyři útočníci v týmu? Jednoduché. Hrát bude ten, kdo bude lepší, říká trenér Bílek
Trenér Bílek další příchody neočekává.
Trenér Bílek další příchody neočekává.Profimedia
Trenér plzeňských fotbalistů Michal Bílek (57) věří, že zimní posily Matěj Vydra (30) a Roman Květ (25) zkvalitní kádr Viktorie. Obhájci titulu a lídři tabulky podle svého kouče budou trpěliví s reprezentačním útočníkem Vydrou, který se vrací po operaci kolena. Bílek nevyloučil odchody, příchody dalších hráčů do Viktorie během zimní přestávky neočekává.

Vydru a Květa dnes klub během akce "Vánoce na Viktorce" představil jako dva dárky fanouškům. "Nechtěli jsme dělat nějaké výrazné změny, protože jsme věděli, že když se všichni hráči uzdraví, kádr máme poměrně široký. Naskytla se možnost získat jak Romana Květa, tak Matěje Vydru. Oba mají svou kvalitu a náš kádru určitě zkvalitní," řekl Bílek novinářům.

Třicetiletý Vydra naposledy hrál za Burnley na konci dubna, kdy si přetrhl zkřížený vaz v kolenu a podstoupil operaci. V anglickém klubu mu v létě vypršela smlouva. O pět let mladší záložník Květ do Plzně přestoupil z Bohemians 1905, za které na podzim vstřelil devět ligových gólů.

Na Vydru se po zranění spěchat nebude

"Matěj je velmi zkušený hráč, dlouho byl v Anglii. Je pravda, že teď měl nepříjemné a poměrně těžké zranění. Bude se do toho dostávat pomaleji. Ale budeme s ním trpěliví, víme, že v útočné fázi je velmi silný. Je rychlý, má dobrou střelu, dovede hrát jeden na jednoho. Na tom postu zase vznikne větší konkurence a kvalita," uvedl Bílek.

"Dneska jsme udělali běžecké testy, bylo vidět, že pauzu měl velkou. Nebudeme na něj pospíchat. Zdravotně je stoprocentně připravený a teď jenom záleží, aby se dal fyzicky dohromady," řekl bývalý reprezentační kouč.

Věří, že si Vydra vyhoví s dalšími útočníky Tomášem Chorým a Janem Klimentem. V týmu je i Nigerijec Fortune Bassey, jenž hostuje z Ferencvárose Budapešť, ale na podzim se mu příliš nedařilo a vstřelil za Viktorii jediný soutěžní gól.

Program fotbalistů Plzně.
Program fotbalistů Plzně.Livesport

Hrát bude ten, kdo bude lepší

"Hráli jsme v rozestavení na jednoho útočníka. Když byl Kliment zdravý, tak jsme některé zápasy hráli na dva útočníky. Kdyby s Chorým nebo i s Klimentem hrál Vydra, tak si vyjdou také vstříc. Ještě je tady Bassey. Všechny tyhle varianty nám dávají sílu směrem dopředu," konstatoval Bílek. "Máme teď čtyři útočníky. Je to úplně jednoduché. Platí to, co pro každého hráče - kdo bude lepší, tak bude hrát," prohlásil plzeňský trenér.

Podle něj nebyl reálný návrat záložníka Vladimíra Daridy. Plzeňský odchovanec a bývalý reprezentační kapitán minulý týden z berlínské Herthy přestoupil do Arisu Soluň, kam podle spekulací médií mířil i Vydra. "S panem (generálním ředitelem a majitelem Adolfem) Šádkem jsme se o Daridovi trošku bavili, ale nemyslím si, že by to bylo ve fázi, kdy by k nám přišel," přiznal Bílek

Další větší změny v kádru před startem jarní části sezony na konci ledna neočekává. "Nepřemýšlíme o tom, že by ještě někdo přišel, i když se může stát cokoliv. Ale je pravda, že možná ještě k nějakým odchodům dojde," dodal kouč.

Veškeré informace o týmu Plzně.