Ďáblové se proti West Hamu zapotili, pohárové oslavy vystřídal vydřený obrat v FA Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Ďáblové se proti West Hamu zapotili, pohárové oslavy vystřídal vydřený obrat v FA Cupu

Wout Weghorst si proti West Hamu připsal asistenci na gól na 3:1.
Wout Weghorst si proti West Hamu připsal asistenci na gól na 3:1.AFP
Manchester United zvrátil nepříznivě se vyvíjející čtvrtfinálový duel proti West Hamu a zvítězil 3:1. Domácí po nedělním vítězství ve finále EFL Cupu dlouho působili unaveným dojmem, čehož dokázal hostující celek s Tomášem Součkem v sestavě střelecky využít. Rudí ďáblové si však nechali nejdůležitější ofenzivní akce až na poslední dvacetiminutovku, ve které zařídil otočku ve skóre Alejandro Garnacho. Vladimír Coufal v nominaci kvůli zranění paty scházel.

Manchester United – West Ham 3:1

Radost fanouškům chtěl udělat už v šesté minutě Marcel Sabitzer, po jeho střele z vápna se však skvěle natáhl k pravé tyči Alphonse Areola. I West Ham byl blízko vstřelení branky po samostatném úniku Michaila Antonia, s ním si ale výborně poradil David de Gea. Velmi aktivní byl na druhé straně také argentinský mladík Alejandro Garnacho. Ve 41. minutě však jeden z jeho střeleckých pokusů skončil jen těsně nad břevnem.

Do druhého poločasu vstoupili lépe Kladiváři. Už po šesti minutách je mohl poslat do vedení Souček, De Gea se ale překonat nenechal a vytáhl skvělý zákrok. Jen o chvíli později už se hosté radovali z gólu. Saïd Benrahma technickou střelou do pravé šibenice překonal španělského brankáře. United se ale nechtěli vzdát. V 65. minutě zkusil štěstí z dálky střídající Casemiro, jeho pokus však Areola lapil.

Domácí přece jen dokázali skórovat, z rohového kopu Bruna Fernandese si dal nešťastný vlastní gól Nayef Aguerd. Rudí ďáblové dokonali obrat až v 90. minutě, kdy se zblokovaný míč odrazil ke Garnachovi, a ten technickou střelou na zadní tyč poslal svůj tým do vedení. Na 3:1 zvýšil po chybě v obraně střídající Fred.

Další zápasy osmifinále FA Cupu