Skvělý Rashford na Old Trafford opět úřadoval, Souček s Coufalem u prohry s Tottenhamem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Skvělý Rashford na Old Trafford opět úřadoval, Souček s Coufalem u prohry s Tottenhamem

Aktualizováno
Rashford se v Premier League prosadil popáté za sebou.
Rashford se v Premier League prosadil popáté za sebou.AFP
Rozjetý Manchester United nezastavil ve 24. kole Premier League ani Leicester, který na Old Trafford prohrál 0:3. Dvěma brankami se na vítězství podílel Marcus Rashford (25). Už tři zápasy v řadě nedokázali ligový zápas vyhrát fotbalisté West Hamu, tentokrát i s českými reprezentanty v sestavě prohráli s Tottenhamem 0:2.

Manchester United – Leicester 3:0

V úvodu střetnutí byli výrazně nebezpečnější hosté, kteří podnikali rychlé výpady k bráně Red Devils. Ve velké šanci se v deváté minutě ocitl po pěkné kombinaci Harvey Barnes. Rychlonohý křídelník však tváří v tvář De Geovi neuspěl. Španělský gólman ukázal skvělé reflexy také proti hlavičce Kelechiho Iheanacha.

Navzdory převaze Leicesteru se jako první radovali domácí. Nezastavitelný Rashford utekl obráncům a zamířil přesně na zadní tyč. Krásnou asistenci si při svém 150. startu v červeném dresu připsal Bruno Fernandes. Ve 37. minutě mohl zvýšit náskok United Diogo Dalot, jenže přízemní centr z pravé strany nedokázal usměrnit na bránu.

Manchester United byl především v 2. poločase lepším týmem.
Manchester United byl především v 2. poločase lepším týmem.Opta by Stats Perform

Krátce po změně stran několikrát zahrozili svěřenci Erika ten Haga. Ve 49. minutě nejprve hlavičkoval po perfektně rozehraném přímém kopu Lisandro Martínez do břevna. Následně po povedené individuální akci zakončoval Rashford, ale připraveného Dannyho Warda nepřekonal.

Tahoun Rudých ďáblů se druhého zásahu přece jen dočkal v 56. minutě, kdy využil další samostatný únik. Poslední úder zasadil bezmocným obráncům Leicesteru po pohledné akci střídající Jadon Sancho. V závěru ještě neproměnil obrovskou příležitost Wout Weghorst, který neprostřelil Warda a nadále tedy čeká na první trefu v Premier League.

Tottenham – West Ham 2:0

Hosté do klání na severu Londýna dobře vstoupili, když už v úvodní minutě našel Coufal autovým vhazováním na hranici vápna Součka, který ještě přihrával na lépe postaveného Jarroda Bowena. Nejlepší střelec West Hamu svůj přízemní projektil namířil jen těsně vedle. Oba čeští reprezentanti nadále předváděli aktivní výkony a i díky tomu se domácí do žádné šance dlouho neprodrali. Až těsně před pauzou se k dlouhému balonu za obranu dostal Richarlison, zakončoval však z mírného úhlu a z otočky jen trefil nohu Lukasze Fabianského.

V úvodu druhé půle měl Brazilec další šanci, zpětnou přihrávku Dejana Kuluševského ale nevyslyšel a jeho nevýrazný pokus doprostřed si Fabianski v klidu posbíral. Vzápětí se v ještě lepší pozici objevil Harry Kane, ani jemu však zakončení nevyšlo a branku soupeře minul o několik metrů. V 56. minutě už domácí slavili. Prosadit se musel netradiční střelec Emerson Royal, který placírkou uklidil míč do sítě po výborném náběhu a přihrávce Daviese.

Tabulka Premier League.
Tabulka Premier League.Livesport

Jen chvíli poté chtěl odpovědět Bowen, z mírného úhlu nicméně Frasera Forstera nepřekonal. V 68. minutě na hřiště nastoupil Heung-Min Son a netrvalo mu dlouho, aby se do zápisu vepsal i gólem. Kane poslal jihokorejskou hvězdu do úniku a ta střelou do protipohybu zpečetila osud utkání.