Dani Alves žádá o propuštění z vězení: Nehodlám utéct. Věřím ve spravedlnost

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dani Alves žádá o propuštění z vězení: Nehodlám utéct. Věřím ve spravedlnost
Dani Alves u soudu.
Dani Alves u soudu.Profimedia
Měsíc po odsouzení k trestu čtyř a půl let odnětí svobody za sexuální napadení požádal někdejší brazilský fotbalový reprezentant Dani Alves (40) o dočasné propuštění z vězení. "Věřím ve spravedlnost. Nehodlám utéct," uvedl při slyšení trojnásobný vítěz Ligy mistrů s Barcelonou.

Alves je za mřížemi od ledna 2023 a chce být propuštěn do doby, než se proti únorovému verdiktu odvolá. S tím však nesouhlasí obžaloba, která tvrdí, že vzhledem k jeho ekonomickým možnostem a pro něj nepříznivému trestu je riziko jeho útěku vysoké.

Advokátka šestinásobného mistra španělské první ligy nicméně ujišťuje, že její klient takové ekonomické možnosti nemá – nepracuje a přišel prý o veškeré příjmy ze sponzoringu.

Poslední sezony Daniho Alvese.
Poslední sezony Daniho Alvese.Livesport

Kromě toho Alves jako preventivní opatření nabídl, že zaplatí kauci 50 tisíc eur, odevzdá pas a bude se každý týden dostavovat k soudu.

Alves byl obviněn, že předloni v prosinci v barcelonském nočním klubu sexuálně napadl ženu. Vinu opakovaně popřel, podle něj s pohlavním stykem souhlasila.

Předtím ale majitel více než čtyř desítek trofejí, vítěz Copy América či olympijského turnaje dlouho tvrdil, že ženu vůbec nezná. Svoji verzi událostí několikrát změnil.