Benzema noční můrou Valencie, ve španělském Superpoháru pomohl k výhře gólem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Benzema noční můrou Valencie, ve španělském Superpoháru pomohl k výhře gólem

Aktualizováno
Karim Benzema se proti Valencii prosadil.
Karim Benzema se proti Valencii prosadil.Profimedia
Hráči Realu Madrid se i přes herní převahu v semifinále španělského Superpoháru proti Valencii vedené Gennarem Gattusem (45) pořádně nadřeli, ale nakonec si vítězstvím 2:1 po penaltách zajistili postup do finále. V první půli se jako jediný trefil Karim Benzema (35), jenž se proti Netopýrům prosadil již v osmém utkání v řadě. Svěřenci Carla Ancelottiho (63) však postupně polevili a po vyrovnání duel dospěl až za rámec základní hrací doby. Nakonec byli šťastnější hráči v bílém, které poslal do finále neproměněnou penaltou José Gayá (27).

Duel italských koučů začal podle očekávání lépe pro Ancelottiho. Svěřenci trenéra Gattusa, jenž byl sám učedníkem současného trenéra Bílého baletu, museli zodpovědně čelit madridským nájezdům. Ve 14. minutě dostál držitel Zlatého míče Benzema své pověsti a impozantní průnik vápnem ozdobil jeslemi, následným tvrdým nártem však brankáře nezaměstnal.

Poté, co ve snaze zatopit soupeři ve vápně neuspěla obě křídla Realu, zkusil ze střední vzdálenosti štěstí Federico Valverde. Ve své oblíbené disciplíně však neuspěl a těsně minul. Zato přesná mířidla měl na druhé straně hlavičkující Edinson Cavani, jehož ovšem bravurně vychytal Thibaut Courtois. Změna skóre tak přišla až ve 39. minutě, kdy Benzema s přehledem proměnil penaltu, kterou si sám vybojoval.

Utkání Real Madrid – Valencia 2:1p

Veškerá snaha Los Blancos z první půle byla vynulována hned ve 46. minutě, kdy si do vápna naběhl Samuel Lino na ukázkový zatočený centr na zadní tyč z dílny Toniho Lata a s přehledem vyrovnal. Hráči z Madridu zjevně nechali v kabinách šmrnc, který jim v první půli zařídil zasloužené vedení a pouštěli soupeře více do hry. Ojedinělou, avšak zlatou příležitost k rozhodnutí měl v páté minutě nastavení Vinícius Júnior, odražený míč ale zblízka trefil do brankáře.

V prodloužení byl brazilský rychlík znovu blízko gólu, technická rána za hranicí vápna však vyústila pouze ve skvělý zákrok gólmana. Později si na Giorgim Mamardashvilim vylámal zuby i Toni Kroos, jemuž nevyšla razantní, leč dobře umístěná trefa z podobné vzdálenosti. I na druhé straně musel zářit brankář, povedenou průnikovku do pokutového území totiž chtěl zužitkovat Francisco Pérez. Po záživném závěru byl na řadě penaltový rozstřel, v němž byl úspěšnější královský klub.

Prvním finalistou španělského Superpoháru se tak stal Real Madrid. V utkání o absolutní prvenství jej v neděli bude čekat buď El Clásico s Barcelonou, nebo souboj s Betisem.

Livesport hráč utkání: Karim Benzema (Real Madrid)