Defenziva Zbrojovky doplatila na děravou zeď. Slavii zařídil tři body Ewerton

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Defenziva Zbrojovky doplatila na děravou zeď. Slavii zařídil tři body Ewerton
Ewerton poslal Slavii do vedení.
Ewerton poslal Slavii do vedení.@slaviaofficial
Slavia porazila v 19. kole Fortuna ligy na vlastním stadionu Zbrojovku 2:0. Sešívaní měli po většinu duelu jasně navrch, dlouho se jim však nedařilo procpat míč za záda dobře chytajícího brankáře soupeře. Rozhodující gól utkání zaznamenal ve druhém dějství po pouhých čtyřech minutách na hřišti Ewerton, jehož pokus z přímého kopu prošel skrze rozestoupenou zeď. Druhou branku Pražanů přidal v závěru Mick van Buren, jenž 11. trefou v sezoně srovnal na čele tabulky střelců brněnského Jakuba Řezníčka.

Slavia – Brno 2:0

Slavia nechtěla fanoušky napínat a ofenzivní kolotoč roztočila už v úvodu utkání. Zejména razantní hlavička Ibrahima Traorého doprostřed brány nadělala Martinu Berkovcovi plné ruce práce. Pražané pokračovali v útočném dobývání, ze kterého ovšem místo gólů vytěžili jen 13 rohových kopů za úvodní dějství. Hostující brankář se v nastavení první půle předvedl ještě efektní robinzonádou proti střele Davida Douděry z hrany šestnáctky.

Pevná brněnská defenziva tak padla až před hodinou hry. Střídající Ewerton totiž z přímého kopu na hranici vápna propasíroval balon přes mezeru ve stínicí zdi až za záda gólmana Berkovce. Obrovskou příležitost na vyrovnání skóre měl v 70. minutě Michal Ševčík, jenž však z výborné pozice nad malým vápnem zamířil jen do dobře postaveného brankáře.

O chvíli později musel zmatky v brněnském předbrankovém prostoru hasit pohotovým zákrokem až dobře chytající Berkovec. Krátce před závěrečným hvizdem potvrdil výhru Slavie dalekonosnou ranou Mick van Buren. Nizozemský útočník 11. brankou v sezoně nejvyšší soutěže dorovnal nejlepšího kanonýra Jakuba Řezníčka z Brna, který se v Edenu neprosadil. 

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY
Aktuální tabulka FORTUNA:LIGYLivesport