Depay by měl být pro MS v pořádku, v úvodním zápase proti Senegalu ale možná hrát nebude

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Depay by měl být pro MS v pořádku, v úvodním zápase proti Senegalu ale možná hrát nebude
Depay a jeho účast na šampionátu ohrožena není.
Depay a jeho účast na šampionátu ohrožena není.Reuters
Nizozemský útočník Memphis Depay (28) prohlásil, že je pro mistrovství světa fit, čímž zmírnil obavy, že by mohl na turnaji v Kataru chybět. Zatím však není jisté, že nastoupí do prvního zápasu, kdy se Holanďané utkají se Senegalem.

Memphis Depay trénoval s týmem, který v úterý absolvoval trénink jen několik hodin po příletu do Kataru. Předchozí dva měsíce přitom hráč Barcelony bojoval se zraněním podkolenní šlachy.

"Trénink probíhal velmi dobře. Mohl jsem dělat všechno, co dělám v zápase, jen pak samozřejmě jdete naplno na 90 minut, na delší časový úsek," řekl novinářům.

Depay nyní musí čekat, zda Louis van Gaal riskne jeho start proti Senegalu v úvodním zápase skupiny A.

Tabulka MS - skupina A
Tabulka MS - skupina AFlashscore

Van Gaal klade velký důraz na kondici hráčů, ale v přípravě na mistrovství světa dal jasně najevo, že udělá výjimku při výběru Depaye a jeho barcelonského kolegy Frankieho de Jonga, které Van Gaal považuje za klíčové hráče týmu.

Trenér minulý týden uvedl, že Depay možná bude muset proti Senegalu nastoupit z lavičky. "Ve skutečnosti to není o tom, jestli souhlasím s reprezentačním trenérem," řekl Depay v reakci. "Je to o jeho vizi, o tom, co je nejlepší pro tým a pro mě. Chci přispět ne k jednomu zápasu, ale k celému turnaji. Musím být také upřímný: někdy potřebuji být trochu chráněn sám před sebou. Chci toho totiž strašně moc," dodal.

Depay si v září při zápase Ligy národů proti Polsku za Nizozemce poranil podkolenní šlachu a jeho rekonvalescence trvala déle, než se očekávalo. "Psychicky to bylo náročné. Posledních pár týdnů jsem se trápil, ale dělal jsem všechno pro to, abych byl fit. Je to součástí toho, že jsem sportovec, je to moje práce. Ale je toho víc než jen trénink, zejména po psychické stránce," prohlásil Depay.