Deschamps po Rakousku: Jsem spokojený s tím, jak jsme hráli. Vítězství je důležité

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Deschamps po Rakousku: Jsem spokojený s tím, jak jsme hráli. Vítězství je důležité
Didier Deschamps byl po utkání s Rakouskem spokojený.
Didier Deschamps byl po utkání s Rakouskem spokojený.Profimedia
Trenér Didier Deschamps (53) si pochvaloval výkon fotbalistů Francie proti Rakousku v utkání elitní skupiny Ligy národů. Úřadující mistři světa zvítězili 2:0 a díky prvnímu triumfu ve třetím ročníku soutěže odsunuli svého čtvrtečního soupeře na poslední místo. O tom, kdo z nich sestoupí, rozhodnou nedělní zápasy.

"Les Bleus" rozhodli o výhře po změně stran, kdy se mezi 56. až 65. minutou trefili Kylian Mbappé a Olivier Giroud. Francie, která loni v říjnu Ligu národů ovládla, vyhrála ve skupině poprvé až na pátý pokus a dostala se o bod před Rakousko.

"Jsem velmi spokojený s tím, jak jsme hráli. Vítězství je důležité. Udělali jsme všechno potřebné, vytvořili si šance a kontrolovali utkání s hráči, kteří nejsou zvyklí hrát spolu. Měli jsme málo času na přípravu, každý přiložil ruku k dílu. Panuje spousta pozitiv," citoval Deschampse web UEFA.

Statistiky utkání Francie - Rakousko

Podobný názor vyslovil i záložník Aurélien Tchouaméni. "Byli jsme odhodlaní ukázat jinou tvář. Každý z nás chtěl ukázat, co jsme zač. Podmínky nebyly optimální, ale jakmile jste na hřišti, na ničem jiném nezáleží," uvedl dvaadvacetiletý hráč Realu Madrid.

Francie v neděli zakončí skupinu v Dánsku, Rakousko přivítá vedoucí Chorvatsko. "Prohrávat jsme mohli už o poločase, ale první inkasovaný gól mě hodně naštval. V takových zápasech je to vždycky o první brance. V neděli uděláme všechno pro to, abychom vyhráli a zároveň budeme doufat, že Francie nezvítězí v Dánsku," prohlásil trenér Rakouska Ralf Rangnick.