Příprava na utkání s Portugalskem finišuje. Stylem hry můžeme překvapit, říká Barák

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Příprava na utkání s Portugalskem finišuje. Stylem hry můžeme překvapit, říká Barák

Příprava na utkání s Portugalskem finišuje.
Příprava na utkání s Portugalskem finišuje.Profimedia
Čeští fotbalisté v Praze finišují s přípravou na sobotní předposlední utkání skupiny Ligy národů proti Portugalsku. Svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého (60) se dopoledne opět věnovali videorozborům a odpoledne měli poslední taktický trénink na Strahově.

Reprezentanti se sešli v pondělí. Během zářijového programu je čekají poslední dva zápasy skupiny Ligy národů - v sobotu přivítají Portugalsko a o tři dny později nastoupí ve Švýcarsku. Po čtyřech kolech figurují Šilhavého svěřenci na třetím místě tabulky o bod před Švýcary. Nejhorší tým skupiny sestoupí do divize B.

"Chceme se udržet v elitní skupině a pokračovat zde v dalším cyklu Ligy národů. Soustředíme se hlavně na první zápas s Portugalskem, musíme podat co nejlepší výkon a porvat se o tři body," řekl na tiskové konferenci záložník Antonín Barák.

Utkání Česko - Portugalsko

V úvodním vzájemném duelu s Portugalskem v červnu v Lisabonu prohrál český tým 0:2. "Portugalsko je určitě favorit, to si můžeme říct na rovinu. Na druhou stranu hrajeme doma, jsme v dobrém rozpoložení a myslím, že zde máme všechny důležité hráče. Někdo má lepší formu, někdo horší, ale to vůbec nehraje roli. Za týden to může být jinak. Doufám, že se na to všichni dobře připravíme v hlavě," uvedl Barák.

"Portugalsko je velice silný tým, s kvalitou na všech postech a mužstvo je plné velkých jmen. Na druhou stranu naším stylem hry je můžeme překvapit. S každým se dá hrát, když se tým dobře připraví po taktické stránce a když to většině hráčů v den zápasu sedne. V takovém zápase přijdou krizové momenty. Tým jako Portugalsko určitě bude mít pasáž, kdy bude mít převahu. My se ale musíme vyvarovat tomu, abychom nebyli pasivní a nedostali se pod takový tlak, ve kterém budeme moc dlouho a začneme ztrácet síly," doplnil sedmadvacetiletý záložník Fiorentiny.

Tabulky Ligy národů

V pátek už čeká reprezentanty předzápasový trénink na stadionu v Edenu, kde bude mít utkání v sobotu ve 20:45 výkop.