Djokovič neprohrál 20 zápasů v řadě a v semifinále v Dubaji jde na Medveděva

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič neprohrál 20 zápasů v řadě a v semifinále v Dubaji jde na Medveděva

Novak Djokovič po výhře nad Hubertem Hurkaczem.
Novak Djokovič po výhře nad Hubertem Hurkaczem.AFP
Na turnaji ATP 500 v Dubaji se fanoušci mohou těšit na pikantní semifinále. O místo ve finále se po čtvrtfinálových výhrách utkají 20 zápasů neporažený Novak Djokovič s 12 zápasů neporaženým Daniilem Medveděvem a obhájce titulu Andrej Rubljov s Alexanderem Zverevem.

Djokovič –⁠ Hurkacz 2:0

Sestřih zápasu Djokovič – Hurkacz
Livesport CZ

Djokovič tento týden hraje poprvé od Australian Open, na kterém před měsícem triumfoval i s trhlinou v hamstringu. V Dubaji začal třísetovou výhrou nad Tomášem Macháčem, další dva soupeře Tallona Griekspoora a Huberta Hurkacze přehrál 2:0 na sety.

Čtvrtfinále s polským tenistou, který minulý týden triumfoval v Marseille, vyhrál za hodinu a 22 minut 6:3, 7:5. Soupeři nenabídl ani jeden brejkbol a vyhrál i pátý vzájemný duel.

"Byl to náročný zápas, ostatně jako vždy proti Hubertovi. Rozhodně je to jeden z nejlepších kluků na okruhu. Je to fantastická osobnost, velmi milý chlapík. Má se všemi skvělý vztah, je uctivý a přeju mu do zbytku sezony jen to nejlepší," řekl Djokovič.

Pozápasový ohlas Djokoviče
Livesport CZ

Srb, který loni skončil překvapivě ve čtvrtfinále na raketě Jiřího Veselého, vylepšil vlastní bilanci v Dubaji na 46:7. Svou neporazitelnost zakulatil na 20 zápasů, letos zvítězil popatnácté v řadě a zaznamenává čtvrtý nejlepší vstup do sezony. Od loňského French Open vyhrál 34 z 35 duelů.

Vítěz rekordních 22 grandslamů ve dvouhře mužů usiluje ve Spojených arabských emirátech o celkově 94. titul, kterým by se vyrovnal Ivanu Lendlovi. Více trofejí pak mají ve sbírce už jen Jimmy Connors (109) a Roger Federer (103).

Djokovič tento týden zahájil rekordní 378. týden v čele světového žebříčku a nyní svůj náskok na druhého Carlose Alcaraze pomalu navyšuje. Větší bodový 'polštář' se mu může hodit, neboť v březnu nebude startovat na turnajích Masters 1000 v Indian Wells a Miami, pokud v nejbližších dnech nedostane výjimku pro vstup do USA.

Van de Zandschulp –⁠ Rubljov 0:2

Sestřih zápasu Van de Zandschulp –⁠ Rubljov
Livesport CZ

Loňský šampion Andrej Rubljov, který včera utekl Alejandru Davidovichovi z pěti mečbolů v řadě, zdolal 6:3, 7:6 Nizozemce Botice van de Zandschulpa, na kterého našel recept až na třetí pokus.

25letý rodák z Moskvy, který má na kontě 12 titulů, ale žádný turnaj ještě nevyhrál víc jak jednou, se v prvním letošním semifinále střetne s Alexanderem Zverevem, s nímž dosud rovněž ještě nevyhrál. S německým vrstevníkem dokonce v pěti duelech neuhrál ještě ani set.

Zverev –⁠ Sonego 2:0

Sestřih zápasu Zverev –⁠ Sonego
Livesport CZ

Zverev tento týden poprvé od loňského Roland Garros a následné půlroční pauzy zaviněné zraněním kotníku a dalšími zdravotními potížemi vyhrál dva zápasy po sobě a nyní přidal výhru číslo 3. Itala Lorenza Sonega porazil 7:5, 6:4.

Medveděv –⁠ Čorič 2:0

Daniil Medveděv, který v předchozích dvou týdnech triumfoval v Rotterdamu a Dauhá, porazil 6:3 ,6:2 Chorvata Bornu Čoriče, s nímž si v sedmém vzájemném střetnutí poradil teprve potřetí, a připsal si 12. výhru v řadě. Zápas zakončil málo vídanou sérií 21 vyhraných fiftýnů.

"Nevím, jestli je tohle můj rekord na okruhu ATP. Párkrát se mi podařilo trefil lajnu, podařilo se mi hrát dobře, Borna párkrát chyboval. Ale celkově jsem spokojený s úrovní své hry a ukončením zápasu," komentoval bývalý první hráč světa a vítěz US Open 2021.