Macháč nebyl daleko od skalpu světové jedničky, s Djokovičem padl až v tiebreaku třetího setu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč nebyl daleko od skalpu světové jedničky, s Djokovičem padl až v tiebreaku třetího setu

Macháč nebyl daleko senzační výhry.
Macháč nebyl daleko senzační výhry.Profimedia
Drtivá většina tenisových fanoušků očekávala hladký postup Novaka Djokoviče (35), Tomáš Macháč byl však v 1. kole na turnaji v Dubaji proti. Český tenista, kterému ve světovém žebříčku patří až 130. pozice, cestu světové jedničce do dalšího kola hodně znepříjemnil. Srb nakonec senzaci nedopustil a Macháče porazil ve třech setech 6:3, 3:6 a 7:6.

Dvaadvacetiletý rodák z Berouna trápil o třináct let zkušenějšího soka dvě a čtvrt hodiny, první skalp člena TOP 20 ale vybojovat nedokázal. "Hlavně chci všem poděkovat za skvělou atmosféru. Byla fantastická. Dubaj je rozhodně jeden z mých nejoblíbenějších turnajů," děkoval Djokovič po zápase hlučnému publiku a vyzdvihl výkon svého soupeře.

Sestřih utkání Djokovič – Macháč.
Livesport

V prvním setu Macháč neudržel hned druhý a třetí servis. Poprvé ještě zareagoval rebrejkem, ale podruhé se vrátit do hry o úvodní dějství nepovedlo.

Ve druhé sadě český tenista předváděl skvělý tenis. A přestože za stavu 3:0 a 40:15 neproměnil dvě šance na brejk, udělal jen 5 nevynucených chyb a po zlikvidování brejkbolu parádním winnerem za stavu 5:3 získal ve třetím ze čtyř soubojů s hráčem TOP 10 set.

Ve druhém gamu rozhodujícího dějství se Macháč s bolestivou grimasou chytil za pravé zápěstí a okamžitě si vyžádal pauzu na ošetření. A když pár minut po návratu na kurt prohrával 1:4, málokdo asi čekal nějaké drama. Macháč se ale nevzdal a favoritovi nakonec ve vyrovnaném duelu podlehl až po 2 hodinách a 26 minutách boje 3:6 6:3 6:7. V závěrečném tie-breaku už uhrál jediný míček.

Rozhovor s Novakem Djokovičem.
Livesport

Přehled zápasu Djokovič – Macháč 6:3, 3:6, 7:6

"Tomáš dnes rozhodně nehrál jako 130. hráč světa. Předváděl skvělý tenis a zaslouží si za to obrovský aplaus," zatleskal dvaadvacetinásobný grandslamový šampion svému soupeři.

Hlavní soutěž turnaje ATP si Macháč zahrál pojedenácté v kariéře. Jeho maximem je druhé kolo, do kterého se dostal pětkrát, naposledy loni v březnu v Indian Wells. Od té doby skončil počtvrté v řadě hned po úvodním vystoupení.

Djokovič, který loni skončil překvapivě ve čtvrtfinále na raketě Jiřího Veselého, vylepšil svou bilanci v Dubaji bilanci 44-7. Svou letošní neporazitelnost protáhl na 13 zápasů, od loňského French Open vyhrál 32 z 33 zápasů.