Djokovič poprvé v sezoně prohrál, v Dubaji ve dvou setech padl s Medveděvem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Djokovič poprvé v sezoně prohrál, v Dubaji ve dvou setech padl s Medveděvem

Novak Djokovič v sezoně poprvé prohrál.
Novak Djokovič v sezoně poprvé prohrál.Tenisportal / Luboš Zabloudil
Daniil Medveděv (27) v Dubaji vyhrál souboj dlouho neporažených. Dvacet zápasů nepřekonaného pětinásobného šampiona a světovou jedničku Novaka Djokoviče (35) porazil 6:4, 6:4, připsal si 13. výhru v řadě a potřetí během tří týdnů postoupil do finále. V něm se utká s krajanem Andrejem Rubljovem, jenž může poprvé obhájit titul.

Daniil Medveděv před šesti dny poprvé vyhrál dva turnaje během dvou týdnů, když ovládl halový podnik ATP 500 v nizozemském Rotterdamu a outdoorový turnaj ATP 250 v katarském Dauhá.

A nyní si finále zajistil i na akci ATP 500 v Dubaji, kde v minulosti vyhrál jediný zápas. Letos ale ve čtyřech zápasech neztratil ještě ani set, po potvrzení role favorita proti Italu Matteu Arnaldimu, Kazachu Alexanderu Bublikovi a Chorvatu Bornu Čoričovi, kterého dorazil ziskem 21 fiftýnů v řadě, si dnes trochu nečekaně poradil i s Novakem Djokovičem.

Sestřih utkání Djokovič – Medveděv
Livesport

Rodák z Moskvy od stavu 1:2 získal čtyři gamy v řadě a ani nepotvrzení druhého brejku za stavu 5:2 ho nemuselo mrzet. O osudu druhé sady rozhodl brejkem hned v úvodní hře. Náskok si pak pohlídal, byť o servis musel ve třech gamech bojovat přes shodu. Po hodině a půl hry zvítězil 6:4, 6:4, o devět let staršímu Srbovi oplatil nedávnou porážku z Adelaide a vzájemnou bilanci upravil na 5-9.

Přehled utkání Djokovič – Medveděv 4:6, 4:6

Djokovič, který hrál první turnaj od 10. triumfu na Australian Open, nebývale chyboval. Během 94 minut spáchal více než trojnásobek nevynucených chyb (38-12) a v 16. letošním zápase poprvé prohrál. Přemožitele našel po sérii 20 výher, která se táhla od začátku loňského Turnaje mistrů.

VÍCE INFORMACÍ PŘIPRAVUJEME...