Do sedla i s frakturou. Van Vleutenová bude na MS závodit se zlomeným loktem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Do sedla i s frakturou. Van Vleutenová bude na MS závodit se zlomeným loktem

Van Vleutenová si ve středu při pádu v úvodu smíšené štafety přivodila zlomeninu v pravém lokti.
Van Vleutenová si ve středu při pádu v úvodu smíšené štafety přivodila zlomeninu v pravém lokti.Profimedia
Cyklistka Annemiek van Vleutenová (39) nebude navzdory zlomenině lokte chybět na mistrovství světa na startu sobotního závodu s hromadným startem. Účast nizozemské hvězdy, jež se na šampionátu v Austrálii zranila ve středu při pádu v úvodu smíšené štafety, potvrdilo v pátek vedení nizozemského svazu.

"Velmi dobrá zpráva z Wollongongu: Annemiek van Vleutenová bude v sobotu závodit na mistrovství světa. Poslední testy dnes ukázaly, že se dostatečně zotavila, aby mohla jet," uvedli zástupci svazu v prohlášení

Van Vleutenová, která letos vyhrála ženskou Tour de France i Giro, spadla zřejmě vinou defektu předního kola a při karambolu si způsobila zlomeninu v pravém lokti bez posunu kostí. V závodě s hromadným startem by měla patřit mezi favoritky.

Brzy čtyřicetiletá cyklistka, olympijská vítězka časovky z Tokia a trojnásobná mistryně světa z časovky a silničního závodu, už v minulosti dokázala, že dokáže i se zraněním bojovat o nejvyšší příčky. V roce 2018 jela na MS v Innsbrucku posledních 100 kilometrů se zlomenou čéškou, přesto skončila sedmá.

"Pokud se někdo dokáže zvednout, je to Annemiek, to všichni dobře víme," konstatovala její reprezentační kolegyně Ellen van Dijková.