Druhý závod skokanů v Sapporu ovládl Kraft, Koudelka nepostoupil z kvalifikace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Druhý závod skokanů v Sapporu ovládl Kraft, Koudelka nepostoupil z kvalifikace

Druhý závod skokanů v Sapporu ovládl Kraft, Koudelka nepostoupil z kvalifikace
Druhý závod skokanů v Sapporu ovládl Kraft, Koudelka nepostoupil z kvalifikaceProfimedia
Druhý závod Světového poháru skokanů na lyžích v Sapporu vyhrál Rakušan Stefan Kraft (29). Na druhém místě skončil Nor Halvor Egner Granerud (26), třetí byl páteční vítěz domácí Rjoju Kobajaši (26).

Českým reprezentantům se ve druhém ze tří závodů v Japonsku nedařilo. Roman Koudelka na páteční účast v prvním kole nenavázal a v kvalifikaci se mezi 50 postupujících nevešel. Od účasti v hlavní soutěži ho na 53. místě dělilo 1,9 bodu. Radek Rýdl skončil na 64. pozici.

Na druhý pokus v Sapporu neuspěla ani padesátiletá domácí legenda Noriaki Kasai. Někdejší stříbrný olympijský medailista a mistr světa v letech obsadil v kvalifikaci 55. příčku a za postupem zaostal o téměř osm bodů.

Kraft vyhrál v Sapporu už počtvrté

Kraft ovládl první kolo výkonem 139 metrů. Ve druhém trojnásobný mistr světa předvedl skok dlouhý 135,5 metru a celkově 27. úspěch ve Světovém poháru si připsal s náskokem 5,6 bodu před Granerudem. Norský reprezentant uhájil umístění z prvního kola a vylepšil páteční třetí místo.

V Sapporu vyhrál Kraft už počtvrté a osmkrát zde stál na stupních vítězů. "Člověk vždycky potřebuje trochu štěstí a to jsem měl. Díky bohu jsem ho využil k povedeným skokům," řekl agentuře APA po soutěži, kterou ovlivňoval vítr. V prvním kole na něj doplatili i třetí muž celkového pořadí SP Slovinec Anže Lanišek (50.) či Rakušan Jan Hörl (39.).

Kobajaši, který v pátek ukončil téměř roční čekání na vítězství, byl po prvním kole až jedenáctý, díky nejdelšímu skoku druhého kola 137,5 metru však mohl dlouho pomýšlet na výhru. Nakonec se musel spokojit s třetím místem se ztrátou 7,4 bodu na Krafta.

V čele průběžného pořadí Světového poháru je se ziskem 1140 bodů stále Dawid Kubacki z Polska, který byl v pátek druhý a dnes skončil čtvrtý. Druhý je vítěz Turné čtyř můstků Granerud s 1036 body. Z Čechů zatím dokázal bodovat jen Koudelka a s jedním bodem se dělí o 60. místo.

Kompletní výsledky závodu – Sapporo