Duel florbalových titánů ovládli Švédi. Přes Finy postoupili do finále MS po nájezdech

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Duel florbalových titánů ovládli Švédi. Přes Finy postoupili do finále MS po nájezdech
Florbalisté Švédska se radují v semifinále MS.
Florbalisté Švédska se radují v semifinále MS.Profimedia
Švédští florbalisté si na mistrovství světa zahrají o desátý titul. V semifinále zdolali výběr Finska 4:3 po nájezdech. Švédsko bylo na všech 14 světových šampionátech ve finále, tentokrát si o zlato zahraje v neděli od 15:45 s českým týmem.

Finové chybí ve finále poprvé od roku 2004, kdy skončili třetí. Od té doby hráli osmkrát o triumf se Švédy a čtyřikrát z toho vyhráli. Před nedělním duelem o bronz jim hrozí, že poprvé skončí bez medaile. V nájezdech rozhodl v sedmé sérii Alexander Galante Calström.

Po bezbrankové úvodní třetině se ujali vedení po 127 sekundách druhé části Švédové. Šanci Kevina Haglunda u levé tyče ještě Lassi Toriseva kryl, ale z dorážky skóroval Linus Nordgren. Ve 25. minutě vyrovnal v přesilové hře Justus Kainulainen.

Detail utkání Švédsko – Finsko 4:3sn

V polovině zápasu vrátil Švédsku vedení Tobias Gustafsson a za 118 sekund upravil z dorážky Kim Nilsson na 3:1. Ve 34. minutě Finové snížili díky Nicu Salovi a v čase 55:15 vynutil prodloužení Otto Lehkosuo.

Desetiminutové nastavení rozuzlení nepřineslo. V nájezdech vedli Finové už 2:0, ale porážku v páté série odvrátil Robin Nilsberth, který čelil celý zápas pískotu části publika a zorro trikem vyrovnal na 2:2. Vítězný gól dal Galante Carlström.