Trenér Berka po cenné remíze: Bral bych o chlup víc, ale můžeme být ještě lepší

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Trenér Berka po cenné remíze: Bral bych o chlup víc, ale můžeme být ještě lepší
Trenér Berka po cenné remíze: Bral bych o chlup víc, ale můžeme být ještě lepší
Trenér Berka po cenné remíze: Bral bych o chlup víc, ale můžeme být ještě lepší
Profimedia
K dosavadním třem výhrám přidali čeští florbalisté v 51. duelu se Švédy druhou remízu, na mistrovství světa na devátý pokus s devítinásobnými šampiony bodovali poprvé. Přesto byli po výsledku 3:3 spíše zklamaní, na posun před severského favorita v základní skupině B to nestačilo.

"Jsem trošku v emocích, protože jsme měli v závěru velký tlak. Chtěli jsme si jít pro vítězství. Udělali jsme všechno možné. Vzali jsme si time out, šli jsme do šesti. Viselo to tam na vlásku. Takže teď pět minut po zápase bych bral o chlup víc," řekl trenér Jaroslav Berka.

Jeho tým otočil stav z 0:2 na 3:2, ale nakonec v 56. minutě v přesilové hře zařídila dělbu bodů švédská hvězda Alexander Galante Carlström. "Od první třetiny jsme se zvedali, hráli jsme líp. Ve třetí třetině už jsme kontrolovali balonek. A pozitivní je, že můžeme být ještě lepší. Takže celkově asi spokojenost," prohlásil Berka.

Utkání Švédsko - Česko 3:3

Strhnout vítězství na českou stranu nepomohla ani závěrečná power play, kterou ještě na posledních 32 sekund umocnila přesilovka. "Chtěli jsme je porazit. Cítili jsme, že jsme lepší, byli jsme na balonu. I bez přesilovky jsme chtěli jít do šesti. Máme to takhle nastavené. Chceme tady týmy porážet," uvedl kouč.

I bod se Švédy ale českému týmu podle něj dodá další sebevědomí. "Hráči ukázali obrovský charakter. Vrátili se do hry, potom při hře pět na pět byli lepší. Musíme na to navázat. Určitě víme, jakým směrem jít," podotkl.

Nespokojený byl se čtyřmi vyloučeními. V oslabení inkasoval jeho tým dvakrát, stejně jako při výhrách nad Lotyšskem (6:3) a Německem (8:6). "Pořád jsme vylučovaní, tohle musíme zlepšovat. Určitě jsme se posunuli v oslabení. Ve hře pět na pět jsme byli lepší. Musíme zůstat bez vyloučení a hrát naši hru. Už jsme ve fázi, kdy dokážeme Švédy přehrávat," podotkl Berka.

Poprvé na turnaji se prosadil dvaatřicetiletý útočník Martin Tokoš, který snížil na 1:2 a měl velký podíl i na brance na 2:2. "To jsou jeho zápasy. Proto tady je. Proti týmům typu Německo a Lotyšsko to nebyla jeho hra. Dneska byl ve spoustě soubojů, nepříjemný v presingu. Měl odražené balony. Jeho lajna dala dva góly, takže jednoznačně spokojenost. Odvedli svoji práci," řekl Berka.

Základní skupinou prošli čeští hráči bez porážky a čtvrtfinále je čeká s největší pravděpodobností až v pátek. "Máme, co jsme chtěli, přímý postup do čtvrtfinále. To je hlavní," dodal Berka.