Dvougólového Smoleňáka hřeje triumf nad švédským favoritem: Frölunda je top tým

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dvougólového Smoleňáka hřeje triumf nad švédským favoritem: Frölunda je top tým

Jérémie Blain a Petr Kalina slalví gól Radka Smoleňáka do sítě Frölundy.
Jérémie Blain a Petr Kalina slalví gól Radka Smoleňáka do sítě Frölundy.Profimedia
Těžko se mohli královéhradečtí hokejisté naladit na start extraligy lepším způsobem. Gigantovi ze švédské Frölundy vrátili v Lize mistrů jak porážku z finále 2020, tak z prvního duelu v tomto ročníku. Kapitán Radek Smoleňák (35) zavelel k vítězství 5:3 dvěma šťastnými góly.

Frölunda si v minulých letech vybudovala napříč hokejovou Evropou respekt, Ligu mistrů vyhrála čtyřikrát během pěti sezon. Mountfield se jí ale nezalekl. "Mám z toho dobrý pocit. Je to top tým v Evropě, takže jde o cenné vítězství před začátkem sezony," liboval si Smoleňák. Hradečtí se předvedli v ještě lepším světle než proti Grenoblu, jako by jejich výkon rostl se sílou soupeře.

"To taky, ale spíš jsme nechtěli promarnit další zápas vlastními chybami. Je rozdíl, když vás někdo převálcuje, a když si to zkazíte nějakými nesmysly," řekl hradecký kapitán, jehož tým přitom i počtvrté v soutěži prohrával. "První třetinu jsme ztratili hlavně našimi vyloučeními. Oni mají na přesilovky nadstandardní hráče,“ uvedl Smoleňák, jenž potom odstartoval obrat.

"Zlepšili jsme pohyb, začali jsme se víc tlačit do brány. Myslím ale, že zápas nám vyhráli kluci, kteří chodí do oslabení. Hráli je parádně," narážel na sedm hradeckých trestů kapitán Východočechů, který znovu potvrdil, že má čich na upracované góly.

Tentokrát se sice neprosadil ze svého obvyklého prostoru před brankou, zato skóroval jednou s pomocí hokejky blokujícího soupeře a podruhé dokonce ze záporného úhlu. "Je to o tom, že jsem hodil puk na bránu. Neříkám, že to tam vždycky padne, samozřejmě to bylo se štěstím. Ale když to tam člověk občas takhle napálí, štěstíčko se k němu přikloní," prohlásil Smoleňák.

Statistiky utkání Hradec Králové – Frölunda

Hradec má díky třetímu vítězství ze čtyř zápasů velmi dobrou pozici pro postup do play off. K němu už mu bude stačit jedna výhra ze dvou duelů proti Berlínu. "Zatím o něm vůbec nic nevíme. Těšíme se ale, že s námi zase pojedou fanoušci,“ zmínil Smoleňák chystaný vlakový výjezd.

Ten přijde na řadu až v říjnu, teď se Mountfield bude soustředit na start extraligy. Do ní vstoupí příští pátek na domácím ledě s Libercem. "Spoustu věcí ještě musíme doladit, ale určitě naše hra není špatná," řekl hradecký kapitán.