Fiorentina vyhrála potřetí za sebou. Po přestřelce v Římě se raduje Sassuolo

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Fiorentina vyhrála potřetí za sebou. Po přestřelce v Římě se raduje Sassuolo

Aktualizováno
Sassuolo přestřílelo AS Řím na jeho stadionu 4:3.
Sassuolo přestřílelo AS Řím na jeho stadionu 4:3.AFP
Po gólově chudé sobotě, která ve třech zápasech 26. kola přinesla dohromady pouhé tři góly, nabídla Serie A v neděli porci výživnějších utkání. Turín bez zraněného Davida Zimy (22) vyhrál podruhé za sebou s čistým kontem, tentokrát v Lecce 2:0. Už třetí zápas za tři body si připsala Fiorentina, která i s Antonínem Barákem (28) v sestavě zvítězila v Cremonese 2:0. AS Řím proti Sassuolu přišel o postavení v nejlepší čtyřce zaručující Ligu mistrů, po přestřelce padl 3:4. Juventus přemohl Sampdorii 4:2.

Lecce – FC Turín 0:2

Lecce ani ve třetím duelu po sobě nevstřelilo gól, když doma nestačilo na Turín. O osudu utkání rozhodly dvě slepené branky z první půle, jimiž Stephane SingoAntonio Sanabria potrestali nedůslednou obranu jihoitalského celku. Býci se tak díky druhému vítězství v řadě dostali v tabulce na sedmé místo, kde vystřídali Boloňu. Vlci naopak prodloužili nelichotivou šňůru bez výhry před vlastními fanoušky na číslo pět.

Statistiky zápasu Lecce – FC Turín
Statistiky zápasu Lecce – FC TurínOpta by Stats Perform

Cremonese – Fiorentina 0:2

O rozhodující trefu utkání se postaral Rolando Mandragora, jenž paradoxně rozhodl i první vzájemné střetnutí letošní sezony. Italský záložník se nakonec podílel i na druhé brance svého týmu, když asistoval kanonýrovi Arthurovi Cabralovi. Český reprezentant Barák nastoupil v základní sestavě a odehrál celý zápas. Fiorentina ziskem tří bodů potvrdila jak roli favorita, tak solidní formu z posledních týdnů.

Statistiky zápasu Cremonese – Fiorentina
Statistiky zápasu Cremonese – FiorentinaOpta by Stats Perform

Verona – Monza 1:1

Domácí měli k důležité výhře v boji o záchranu dobře nakročeno, jelikož se v 51. minutě dostali zásluhou Simoneho Verdiho do vedení. Jen o čtyři minuty později o něj ovšem přišli poté, co se trefil Stefano Sensi. Pro Mastini byl bod málo, protože jejich konkurent v boji o záchranu, Spezia, v pátečním klání zvítězila nad Interem Milan, a vytvořila si tak pětibodový náskok.

Statistiky zápasu Verona – Monza
Statistiky zápasu Verona – MonzaOpta by Stats Perform

AS Řím – Sassuolo 3:4

Sassuolo přestřílelo AS, jemuž na lavičce scházel potrestaný kouč José Mourinho, 4:3. Hosté tak přerušili ligovou šňůru Římanů, kteří na vlastním stadionu inkasovali naposledy v listopadu. Zlomový moment utkání přišel v závěru první půle, kdy byl v čase jednogólového vedení hostů vyloučen za zbytečně agresivní reakci uvnitř pokutového území Marash Kumbulla. Z následné penalty navíc hosté zvýšili svůj náskok, o rozhodující trefu se ale kvůli nebojácnému výkonu oslabených Vlků postaral až v 75. minutě Andrea Pinamonti. Římané se v tabulce sesunuli na pátou pozici.

Statistiky zápasu AS Řím – Sassuolo
Statistiky zápasu AS Řím – SassuoloOpta by Stats Perform

Juventus – Sampdoria 4:2

Domácí si sice v úvodu vypracovali dvoubrankové vedení, tým z Janova ale po půlhodině hry nečekaně zareagoval slepenými góly. O triumfu favorizovaných Bianconeri, kteří se tak v tabulce posunuli na sedmou příčku, rozhodnul v 64. minutě svou druhou trefou v utkání Adrien Rabiot. Francouz se sedmi ligovými zásahy zažívá svou nejproduktivnější sezonu v kariéře. Hosté naopak jednu z nejdepresivnějších, jelikož na záchranu ztrácí již 12 bodů.

Tabulka Serie A
Tabulka Serie ALivesport