Inter po výhře nad Lecce přeskočil Lazio a je druhý. AS Řím díky Mancinimu zdolal Juventus

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Inter po výhře nad Lecce přeskočil Lazio a je druhý. AS Řím díky Mancinimu zdolal Juventus

Aktualizováno
Inter se posunul na druhé místo Serie A.
Inter se posunul na druhé místo Serie A.AFP
Fotbalisté Interu Milán porazili ve 25. kole Serie A soupeře z Lecce 2:0, a vrátili se tak na druhou pozici v tabulce. Spezia jen remizovala s Veronou 0:0 a stejně dopadlo také utkání Sampdorie Janov se Salernitanou. Gianluca Mancini (26) vstřelil jediný gól utkání, ve kterém AS Řím porazil Juventus a posunul se na čtvrté místo v tabulce.

Spezia – Verona 0:0

Zatímco Orli vyšli gólově naprázdno už v pátém domácím střetnutí v řadě, hosté čekají na přesný zásah sedm celých poločasů. První bod po dvou porážkách hostům vychytal Simone Perilli, který si při svém debutu v nejvyšší italské soutěži připsal čisté konto. Jeho tým však nadále zůstává na sestupové příčce s tříbodovou ztrátou právě na Bianconeri.

Sampdoria – Salernitana 0:0

Hráči Sampdorie nezvítězili již v devátém ligovém duelu v řadě. Utkání nabídlo velmi opatrný fotbal s minimem vyložených šancí, proto nebylo překvapením, že domácí vyšli v letošním roce již posedmé střelecky naprázdno. Fanoušci klubu, který má povinnost si po rozhodnutí janovského soudu do čtyř měsíců najít nového majitele, se tak museli smířit se setrváním na poslední příčce tabulky.

Inter – Lecce 2:0

Vítězstvím nad Lecce odčinil Inter poslední zaváhání s Boloňou a přeskočil rivaly v souboji o Ligu mistrů. O zisk tří bodů se postaral Henrich Mchitaryan, pro kterého se jednalo o 30. gól v dresu Nerazzurri. Milánský celek si zároveň připsal již deváté domácí vítězství nad Vlky.

Tolik bodů stačí Lecce jen na 15. místo.
Tolik bodů stačí Lecce jen na 15. místo.Livesport

AS Řím – Juventus 1:0

Hráči AS Řím porazili ve šlágru kola Juventus 1:0 a vrátili se na čtvrtou příčku tabulky. Starou dámu okradl o bodový zisk krásnou střelou Gianluca Mancini, jenž se v nejvyšší soutěži trefil po dvou letech. Hosté inkasovali ranou zpoza vápna vůbec poprvé od loňského května, a výrazně se jim tak vzdálily pozice zajišťující postup do Ligy mistrů. K tomu by Bianconeri aktuálně potřebovali stáhnout manko 12 bodů.

Tabulka Serie A.
Tabulka Serie A.Livesport