Předčasný vánoční dárek? Praha uspořádá florbalové finále Poháru mistrů, Tatran přivítá Falun

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Předčasný vánoční dárek? Praha uspořádá florbalové finále Poháru mistrů, Tatran přivítá Falun

Florbalisté Tatranu jsou úřadující vítězové české Livesport Superligy.
Florbalisté Tatranu jsou úřadující vítězové české Livesport Superligy.Profimedia
Florbalisté Tatranu Střešovice si zahrají finále Poháru mistrů proti švédskému Falunu doma Praze. Duel se bude hrát v sobotu 27. ledna v UNYP Areně na Podvinném mlýně. V ženském finále přivítá o den dříve v Göteborgu Pixbo Wallenstam s kapitánkou české reprezentace Eliškou Krupnovou další švédský celek Thorengruppen.

"Mám velkou radost z toho, že se nám podařilo pro Tatran vybojovat pořádání finále mužské části Poháru mistrů v České republice. Pro všechny fanoušky je skvělá zpráva, že se takový zápas odehraje u nás. Věřím, že UNYP Arena bude praskat ve švech a uvidíme ten nejlepší klubový florbal," uvedl v tiskové zprávě prezident Českého florbalu Daniel Novák.

Střešovice si finále Poháru mistrů zahrají podruhé v historii. V roce 2011 v Mladé Boleslavi prohráli s SSV Helsinky. O triumf bojovaly i o rok dříve na turnaji v lotyšských městech Valmiera a Koceni Vítkovice, které podlehly Storvretě. V této sezoně se turnaj s mistry i vítězi poháru z Česka, Švédska, Finska a Švýcarska hraje v novém formátu doma venku ve čtvrtfinále i semifinále a až ve finále na jeden zápas. Tatran ve čtvrtfinále vyřadil Köniz Bern a v semifinále další švýcarský celek SV Wiler-Ersigen.

Falun v semifinále zdolal jiný švédský tým Storvretu s obráncem Ondřejem Němečkem a útočníkem Filipem Langerem. "Švédové měli obrovský zájem uspořádat oba zápasy u sebe. Před i během světového šampionátu probíhala opravdu intenzivní jednání, která i díky dobře připraveným závazkům Tatranu vůči organizaci finálového klání byla nakonec úspěšná. Je to pro nás velký úspěch i na diplomatické úrovni, že jsme dokázali obstát v konkurenci historicky silných Švédů," doplnil Novák.

Finále Poháru mistrů se bude v Česku hrát pošesté. Naposledy jej v roce 2020 hostila Ostrava a tam se turnaj konal také v ročníku 2005/06 ještě pod názvem European Cup. Ten se poprvé v tuzemsku hrál v sezoně 2002/03 v Praze. V letech 2011 a 2015 hostila Pohár mistrů Mladá Boleslav.