Dominance florbalistek Švédska pokračuje, podeváté za sebou ovládly mistrovství světa

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dominance florbalistek Švédska pokračuje, podeváté za sebou ovládly mistrovství světa

Švédské florbalistky jsou mistryněmi světa.
Švédské florbalistky jsou mistryněmi světa.IFF International Floorball Federation
Švédské florbalistky vyhrály podeváté za sebou a celkově pojedenácté v historii mistrovství světa. Ve finále v Singapuru porazily Finsko 6:4 díky úvodní třetině, kterou ovládly 6:0.

Švédsko – Finsko 6:4

Třemi body za dvě branky a jednu asistenci se na tom podílela Maja Vikströmová. Švédky na sedmém světovém šampionátu za sebou neprohrály ani v jednom utkání a jejich vítězná série se natáhla už na 60 zápasů. Utkání řídili čeští rozhodčí Tomáš Kostinek a Martin Reichelt.

Slováci se kvalifikovali na Světové hry

Slovensko s českým trenérem Michalem Jedličkou porazilo v duelu o páté místo Polsko 7:4 a kvalifikovalo se na Světové hry, které v roce 2025 uspořádá čínské město Čcheng-tu. Slovenky vyrovnaly historicky nejlepší umístění z roku 2017 z domácího šampionátu v Bratislavě. Na minulých dvou MS v Neuchatelu a Uppsale skončily shodně šesté.

Dvěma brankami přispěla k úspěchu Slovenska Laura Chúpeková, po gólu a asistenci si připsaly Lenka Červená, Linda Pudišová a Daniela Hrabovská. Dvě asistence zaznamenala Michaela Šponiarová, která následně stejně jako Alžbeta Ďuríková ukončila reprezentační kariéru. Za Polsko dvakrát skórovala Maja Helmanová a branku a přihrávku měla na kontě Zuzanna Krzywaková.