Sedmý titul pro Vítkovice vystřílela v superfinále v posledním utkání za klub Buczeková

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sedmý titul pro Vítkovice vystřílela v superfinále v posledním utkání za klub Buczeková

Dominika Buczeková slaví jeden ze svých gólů.
Dominika Buczeková slaví jeden ze svých gólů.Pavel Netolička
Florbalistky Vítkovic po roční pauze opět ovládly superfinále, v pražské O2 areně porazily po přesvědčivém výkonu FBC Ostrava poměrem 6:4. Hlavní podíl na triumfu měla polská útočnice Dominika Buczeková (21), která ve svém posledním utkání za Vítkovice nastřílela hattrick.

Ostravské FBC vstupovalo do zápasu jako obhájce titulu a také bylo v úvodních deseti minutách lepším týmem. Jenže po nevyužité přesilovce Ostravy se Vítkovicím podařilo dvakrát v rychlém sledu skórovat a i když FBC ještě před přestávkou díky Zagorské snížilo, zůstala do dalšího průběhu zápasu forma Vítkovicím.

Svěřenkyně Dušana Dudeška ve druhé třetině ovládly hru, nenechaly Ostravu téměř vystřelit na bránu a trestaly chyby rivalek. Úřadovala právě Buczeková, která po zdařilém úniku a precizním zakončení navyšovala v polovině zápasu na 3:1. Na začátku třetí třetiny vedly Vítkovice už 5:1, to když jedenadvacetiletá polská útočnice uklízela do ostravské brány parádně sehranou přesilovku.

FBC pak sice v rozmezí 3 minut a 14 sekund vstřelilo tři góly a snížilo na 5:4, další parádní práce Buczekové, která presinkem vybojovala gólovou šanci pro Maroszovou, ale znovu dala Vítkovicím klid.

Ty si pak už náskok pohlídaly a posedmé v historii získaly mistrovský titul. V minulosti triumfovaly i v letech 2000, 2014, 2016, 2018, 2019 a 2020. Hrdinka zápasu Dominika Buczeková byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou finálového utkání a mohla se s radostí se svými spoluhráčkami rozloučit. V další sezoně už bude hájit barvy švédského Kalmarsundu.

Utkání Vítkovice – Ostrava 6:4

"Ve druhé třetině se myslím rozhodovalo, FBC mělo přesilovku, ale my jsme to ustály a pak jsme dokázaly proměnit šance," vyprávěla hrdinka zápasu, která si na oslavy vzala královskou korunu a červený oblek Supermana. "Byly jsme nejlepší celou sezonu, tak je myslím správné, že jsme to potvrdily i v posledním zápase. Teď budou týden oslavy a pak se uvidí," dodala polská florbalistka ve službách Vítkovic.

Její tým v sezoně ztratil jen jediné utkání - v semifinálové sérii s Tatranem, jinak zůstal neporažený. "Myslím, že právě ten zápas nám hodně pomohl. Tým se uklidnil, přestal být nervózní a dokonal cíl, za kterým celou sezonu šel," přidal asistent trenéra Jiří Velecký.