Střešovický titul číslo 18. Skvělou bitvu Tatranu s Mladou Boleslaví rozhodlo prodloužení

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Střešovický titul číslo 18. Skvělou bitvu Tatranu s Mladou Boleslaví rozhodlo prodloužení
O výhře Tatranu rozhodla dvojice Tomáš Hanák (vlevo) a Marek Beneš.
O výhře Tatranu rozhodla dvojice Tomáš Hanák (vlevo) a Marek Beneš.Flickr Český florbal
Mistrovský pohár ve florbalové Livesport Superlize zůstává v držení hráčů Tatranu Střešovice. Ti v zaplněné pražské O2 areně přemohli v krásné bitvě Mladou Boleslav 5:4 v prodloužení, když vítězný gól vstřelil v čase 62:55 Tomáš Hanák. Boleslavi nepomohlo ani to, že v utkání dokázala třikrát dotáhnout soupeřův náskok.

Tatran Střešovice – Mladá Boleslav 5:4p

V sezoně dopadlo vzájemné soupeření nerozhodně, oba kluby vyhrály jednu bitvu, vždy v poměru 6:4. Toho nejdůležitějšího duelu se zprvu chopil pevněji Tatran. V útoku byl nápaditější a dokázal soupeře donutit k chybám, Mladá Boleslav narážela na skvělého Tomáše Jurca ve střešovické brance.

K němu se však pořádně dostal až ve chvíli, kdy soupeře hřál dvoubrankový náskok. Zařídili jej střelou do odkryté poloviny branky Vavroušek a Hanák, který v souboji před brankou přetlačil Tomašíka a prosadil se z dorážky. Jenže na začátku prostřední části se Boleslavi povedlo bleskově vyrovnat.

Jurcovo kouzlo nejdřív zrušil Vařecha, který využil před brankou důvtipnou Delongovu zadovku a o 61 vteřin později pak krásnou kombinaci završil gólovou ranou Suchánek. O třetí radost připravil Boleslav skvělým zákrokem Jurco a hned z protiútoku se prosadil dorážkou tahoun obhájce Marek Beneš.

Tomáš Jurco hodnotí superfinále.
Livesport

Středočeši se dokázali vrátit i tentokrát, když rychlou kombinaci zakončil střelou v plném běhu Zoufalý. A napínavý zápas ve skvělé kulise, o níž se starala rekordní návštěva 13 541 fanoušků (o 1003 lidí překonané maximum z loňska), gradoval. Sládek nejdřív z brejku trefil břevno střešovické branky, a tak udeřilo na druhé straně. 

Kouč obhájce titulu a někdejší kapitán Tatranu Milan Fridrich potvrdil, že má nadání pro klíčové momenty. V závěru totiž hráči v jeho nejúdernější první pětce začali měnit posty, obávaní forvardi Beneš s Havlasem se v jednu chvíli ocitli na pozici obránců a vymysleli čtvrtý gól. Beneš si bleskově odskočil do středu, kam ihned dostal nahrávku a trefil přesně nahoru. 

Boleslav odvolala víc než tři minuty před koncem Lukáše Bauera ze své branky a powerplay jí brzy přinesla kýžený výsledek. Tomašíkovu střelu tečoval ve skrumáži před brankou Sládek a šlo se do prodloužení. To však ukončil po necelých třech minutách zlatou ranou od mantinelu svou druhou trefou v zápase Hanák.

Střešovice potvrdily pozici nejlepšího českého klubu v historii – získaly už 18. titul. A díky triumfu na Champions Cupu i v domácím poháru zkompletovaly jako první český klub v dějinách unikátní treble. Superfinále vyhrály počtvrté – a pokaždé to bylo buď v prodloužení, nebo v nájezdech.