Mistrovské Střešovice porazily Bohemians a obhájily triumf v základní části superligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Mistrovské Střešovice porazily Bohemians a obhájily triumf v základní části superligy
Tatran Střešovice ovládl základní část Livesport superligy.
Tatran Střešovice ovládl základní část Livesport superligy.Profimedia
Florbalisté mistrovského Tatranu Střešovice vyhráli v 26. kole superligy pražské derby na hřišti Bohemians 6:1 a obhájili triumf v základní části. Ovládli ji o dva body před Mladou Boleslaví, která zvítězila v České Lípě 14:6. Závěrečné dějství určilo také dvojice pro osmifinále play off, v kterém se utkají Liberec se Sokolem Královské Vinohrady a FBC Ostrava s Českou Lípou. Série na dva vítězné zápasy začne už v úterý.

Bohemians – Střešovice 1:6

Střešovice v minulé sezoně jako první tým v historii prošly dlouhodobou soutěží bez ztráty, získaly rekordní počet 78 bodů a vyhrály základní část poprvé od sezony 2013/14. Teď už v ní přidal 17násobný mistr Tatran 15. vítězství v 30. ročníku nejvyšší soutěže. Pěti body za hattrick a dvě asistence zařídil výhru nad Bohemians Marek Beneš.

Česká Lípa – Mladá Boleslav 6:14

Na kanonádě Mladé Boleslavi v České Lípě se podílel čtyřmi góly a dvěma přihrávkami Adam Delong. Středočeši uhájili druhé místo před Vítkovicemi, které deklasovaly předposlední Butchis 17:0. Šesti body za pět gólů a jednu asistenci zazářil Lukáš Hájek.

Chodov – Sparta Praha 7:6

Chodov udržel čtvrté místo v pražském derby před Spartou po výhře 7:6. Rozhodl o tom v čase 57:47 Vojtěch Petráň. Za poražené si připsal tři asistence Jiří Curney a ovládl produktivitu se 78 body za 37 branek a 41 asistencí z 26 utkání. O sedm bodů předčil druhého Delonga.

Další zápasy superligy

Královské Vinohrady se rozloučily se základní částí výhrou 9:6 nad Libercem, s kterým budou nyní bojovat o čtvrtfinále. Hattrickem k tomu přispěl Lukáš Trojáček. FBC Ostrava se naladil na osmifinále domácím vítězstvím nad Karlovými Vary 6:5 po samostatných nájezdech. Poslední Pardubice prohrály doma s 11. Black Angels 3:6, s kterými od příští soboty budou hrát v 1. kole play down. Druhou dvojici tvoří Karlovy Vary s Butchisem.

Po skončení osmifinále si vybere soupeře z celků od pátého místa níže jako první Tatran Střešovice, potom si zvolí Mladá Boleslav a nakonec Vítkovice.