Florbalisté Bohemians poprvé ovládli domácí pohár, Spartu porazili 10:4. Zářil Buršík

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Florbalisté Bohemians poprvé ovládli domácí pohár, Spartu porazili 10:4. Zářil Buršík

Florbalisté Bohemians poprvé ovládli domácí pohár, Spartu porazili 10:4. Zářil Buršík
Florbalisté Bohemians poprvé ovládli domácí pohár, Spartu porazili 10:4. Zářil BuršíkProfimedia
Florbalisté Bohemians se dočkali premiérového klubového triumfu v Poháru Českého florbalu. Ve finálovém utkání v Brně vyhráli v pražském derby nad Spartou 10:4 a zajistili si účast na Poháru mistrů. Čtyřmi body za dva góly a stejný počet asistencí pomohl k úspěchu svěřenců trenéra Michala Jedličky Jakub Buršík (21).

Do vedení se dostali Bohemians poprvé v 6. minutě. Rozehrávku nejproduktivnějšího hráče i nejlepšího střelce historie superligy Jiřího Curneyho vystihl kapitán soupeře Filip Forman a poprvé překonal Martina Beneše. Sparta dokázala za 59 sekund odpovědět. Rychlou kombinaci po finální přihrávce Roberta Košira zakončil zblízka Marek Zouzal.

Ve 14. minutě se dostali Bohemians do náskoku, když si přihrávku Jana Řehoře srazil nohou do vlastní branky Michal Kareš. Do konce první třetiny zvýšili už na 4:1 přesnými střelami Patrik Šebek a Jan Malič. Ve 34. minutě přidal další branku Bohemians po akci Jaroslava Petráka Vojtěch Zezulka a 50 sekund před koncem druhé třetiny upravil Martin Kisugite už na 7:1.

V čase 43:27 minutě zkorigoval stav Curney, ale Bohemians v 52. a 53. minutě díky brankám Buršíka a Karla Petráka v power play do prázdné branky zvýšili už na 9:2. Sparta pokračovala ve hře bez gólmana a stav korigovali na 4:9 Mikuláš Krbec a Curney, který skóroval v oslabení. Poslední slovo měl ještě v pokračující přesilovce opět do prázdné branky Buršík.

Utkání Bohemians – Sparta 10:4

Mezi ženami vládly florbalistky Vítkovic. Ty porazily ve finále Poháru Českého florbaluTatran Střešovice vysoko 11:0 a obhájily titul z loňska. Celkově se dočkaly triumfu popáté a navázaly na úspěchy z let 2015, 2017 a 2018. Zajistily si také účast na Poháru mistryň v příštím roce.