Mladá Boleslav veze z Poháru mistrů bronz, v bitvě o třetí místo smetla Grasshopper 10:2

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Mladá Boleslav veze z Poháru mistrů bronz, v bitvě o třetí místo smetla Grasshopper 10:2

Mladá Boleslav skončila na Poháru mistrů třetí, rozdrtila Grasshopper 10:2.
Mladá Boleslav skončila na Poháru mistrů třetí, rozdrtila Grasshopper 10:2.Flicker (IFF_Floorball)
Florbalisté Mladé Boleslavi slaví zisk bronzu na Poháru mistrů. Ve finském městě Lempäälä deklasovali v duelu o 3. místo Grasshopper Curych 10:2. Čtyřmi body za hattrick a asistenci k tomu přispěl kapitán Jan Natov (30). Po dvou gólech a stejném počtu asistencí zaznamenali Martin Tokoš (32) a Milan Tomašík (34).

"Těší mě to hodně. Dnes bylo důležité potvrdit výkon z padesáti minut sobotního zápasu, protože jinak by to vyšlo vniveč. Jsem rád, že dnes jsme měli výkon šedesátiminutový a díky tomu jsme dokázali Curych přehrát takovým rozdílem. Nenechali jsme jim na hřišti ani minutu," řekl klubovému webu Natov.

Trojnásobný český mistr při čtvrté účasti dosáhl na nejlepší umístění. V letech 2011 a 2015 byla Mladá Boleslav jako pořadatel turnaje pátá, před čtyřmi roky v Gävle obsadila čtvrté místo.

Mladá Boleslav v sobotu v semifinále podlehla favorizovanému Falunu 1:6, nicméně vstup do utkání o bronz jí vyšel skvěle. Po 37 sekundách otevřel skóre po Tomašíkově asistenci Tokoš. Grasshopper se ubránil při vyloučení Paola Riediho a v polovině úvodní třetiny vyrovnal Noel Seiler.

Po trestech Joëla Rüeggera a Daniela Steigera tým kouče Petra Novotného nevyužil tříminutovou přesilovku včetně 60 sekund v pěti proti třem. Na přelomu první a druhé třetiny švýcarský šampion odolal i při vyloučení Alessandra Alliaty.

Úspěch přinesla dobrá obrana a pohyb

"V ten moment jsme byl smutný, že jsme toho nedokázali využít, ale je strašně důležité, že jsme to nevzdali. Využili jsme ty šance, které nám pak Curych nabídl znova," podotkl Natov.

Mladá Boleslav se ubránila při trestu Michala Sládka a ve 27. minutě jí vrátil vedení Tomašík. V čase 35:58 už měli Středočeši dvoubrankový náskok díky trefě Filipa Zakonova.

Brankami v 43. a 46. minutě pojistil náskok Natov, v polovině třetí třetiny se zapsali podruhé mezi střelce Tokoš a za 92 sekund také Tomašík. Při vyloučení Claudia Laelyho dovršil hattrick Natov. V 59. minutě upravil Jakub Bína už na 9:1. Na snížení Simona Laubschera ještě odpověděl Jakub Gruber.

"Zápas byl podle našich představ. Výborně jsme bránili, byli jsme produktivní a kontrolovali jsme poměrně dobře hru. Vybojovali jsme na soupeři spoustu přesilovek a byli jsme v dobrém pohybu. Dnes to dobře zafungovalo a cítil jsem i dobrou energii z týmu," prohlásil trenér Mladé Boleslavi Petr Novotný.

Přehled zápasu Grasshopper Curych – Mladá Boleslav 2:10