Florbalové derby? Jasná motivace, říká Delong. Teď se těší na kravské zvony v aréně

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Florbalové derby? Jasná motivace, říká Delong. Teď se těší na kravské zvony v aréně
Adam Delong (druhý zleva) slaví svůj gólový zásah.
Adam Delong (druhý zleva) slaví svůj gólový zásah.
Profimedia
Čtvrtfinálový duel na MS se Slovenskem okořenil Adam Delong (26) krásným gólem z výběhu, po jeho trefě vedli čeští florbalisté nad Slovenskem už 3:0 a nakonec zápas bezpečně po výhře 9:4 dovedli k postupu do semifinále. Vítkovický forvard ale naznačil, že utkání bylo pro český celek jednodušší i díky nedávné prohře a faktu, že šlo o federální derby.

"Vůbec jsem si nepředstavoval, že bychom tenhle zápas měli prohrát. Sám jsem nastoupil proti dvěma spoluhráčům z klubu. Nechtěli jsme nic podcenit a věděli jsme, že když k tomu přistoupíme poctivě, jako k zápasům se Švédy nebo Finy, tak to dopadne dobře," vyprávěl křídelník druhé české formace.

Utkání Česko - Slovensko 9:4

Poslední zápas skončil překvapením. V letní kvalifikaci světového šampionátu se slovenský tým radoval z vítězství 5:4. "To jsme vůbec neřešili, to byl úplně jiný formát, jiné prostředí, menší počet hráčů, prostě jiný florbal. I ta motivace byla tehdy trochu jiná, oba týmym měly postup zajištěný. Teď šlo o postup do semifinále," říká Delong.

Druhá česká formace, kde hraje, je složená z hráčů pěti klubů. Možná tak na začátku turnaje byla patrná nesehranost. "Ale vnímám, že to jde nahoru, každým zápasem. Sedíme u videa, chytáme detaily. My jsme ty tři předchozí bitvy při hře 5 na 5 neinkasovali gól, ale dnes jsme v minusu, dostali jsme tři, ta naše lajna. To je černá kaňka. Ale říkáme si, že bychom v útoku měli podpořit naší jedničku, protože na ní budou v semifinále soupeři daleko víc zaměření," vysvětluje dění v týmu vítkovický florbalista.

Hned po zápase se Slovenskem ale začíná v českém týmu příprava na semifinále. "Ještě si v šatně zazpíváme, pak nás čeká předzápasový mítink a jdeme zkoumat soupeře. A taky se na to jdeme se na to dobře vyspat," sypal ze sebe Delong.

Moc dobře ví, že právě sobotní duel bude tím, na který se celý tým dlouhé měsíce připravoval. "Bude hukot, budou švýcarské zvony, těším se až budu vstřebávat tu energii, až bude hrát třeba i ta švýcarská hymna. Těžko říct, jaké to bude, buď jim ta atmosféra pomůže, nebo je to dostane pod tlak. My už tohle loni prožili ve Finsku a co si vzpomínám, tak jsme svázaní atmosférou nebyli. Přesně pro tenhle zápas jsme makali a dávali si navíc každý den. Jo, těším se na to," zakončil.