Takový výpadek se nemůže stávat, komentoval bídnou třetí třetinu florbalistů Delong

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Takový výpadek se nemůže stávat, komentoval bídnou třetí třetinu florbalistů Delong
Takový výpadek se nemůže stávat, komentoval bídnou třetí třetinu florbalistů Delong
Takový výpadek se nemůže stávat, komentoval bídnou třetí třetinu florbalistů Delong@ceskyflorbal
Čtyřmi body za gól a tři asistence přispěl útočník Adam Delong (26) k vítězství českých florbalistů na mistrovství světa nad Německem 8:6, díky kterému si zajistili přímou účast ve čtvrtfinále. Dojem ale výběru trenéra Jaroslava Berky pokazila třetí třetina, kterou Češi prohráli 0:5.

"Ve třetí třetině přišel nějaký výpadek. To se nemůže stávat. Vypnuli jsme, nebyli jsme to my. Možná jsme hráli trošku naivně. Ale nakonec je to dobrá výhra," řekl Delong.

"První třetina sice skončila 2:0, ale nebylo to z naší strany úplně optimální. Hráli jsme spíš okolo brány a netlačili jsme se tolik do střel. Ve druhé třetině jsme se snažili trošku zapnout. Přišel impulz od trenérů. Začali jsme to trošku víc tlačit do brány a bylo to vidět i na skóre, že to šlo trošku nahoru. I naše hra se zlepšila," hodnotil výkon před nepodařenou poslední dvacetiminutovkou Delong, který je s pěti body za gól a čtyři asistence ze dvou utkání nejproduktivnějším českým hráčem na turnaji.

"Jsem za to velice rád, protože ve včerejším zápase jsem od sebe očekával daleko víc," vracel se k sobotnímu duelu s Lotyšskem, v kterém se na výhře 6:3 podílel jednou přihrávkou. "Jsem rád, že se i také podařilo zápas trošku bodově uhrát. Speciálně před Švédy, jsem rád, že jsem se takhle trošku do turnaje dostal," vyhlížel pondělní souboj o první místo ve skupině B s úřadujícími mistry světa.

Češi v posledním souboji se Švédy 2. září na Euro Floorball Tour v St. Gallenu vyhráli 7:6 po samostatných nájezdech. Celkově mají z 50 soubojů na kontě tři výhry, jednu remízu a 46 porážek. Na MS Švédové vyhráli všech osm soubojů. "Vzhledem k tomu, že jsme je porazili na EFT, tak celá kabina věří, že je dokážeme porazit i tady," prohlásil útočník Vítkovic.

Podle Delonga ale nesmí Češi nabídnout přesilovky jako Němcům. "Radši bychom tu třetí třetinu hodili za hlavu, ale co si z toho vezmeme, tak určitě jak bránit soupeřovy přesilovky. Určitě, protože nabídnout tři přesilovky Švédům, to by byla pomalu smrt. Tohle bychom určitě měli ještě vypilovat," prohlásil Delong.

Stejně jako v prosinci v Helsinkách zní českému týmu po vstřelené brance v hale skladba Dlouhá noc od Heleny Vondráčkové. "Chytlo se to minulý rok ve Finsku. Řekli jsme si, že to bylo docela úspěšné a necháme v tom pokračovat. Mně se líbí, je to fajn. Doufám, že bude znít i zítra a ještě potom dlouho," dodal Delong.

Zápas Německo - Česko 6:8