Dárdai, Dárdai, Dárdai, Dárdai. Porážku Herthy neodvrátila ani týmová rodinná pouta

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dárdai, Dárdai, Dárdai, Dárdai. Porážku Herthy neodvrátila ani týmová rodinná pouta

Trenér Pál Dárdai nasadil do úvodního zápasu sezony všechny tři své syny.
Trenér Pál Dárdai nasadil do úvodního zápasu sezony všechny tři své syny.Profimedia
Ani tři Dárdaiové na hřišti a jeden za postranní čarou nedokázali zamezit porážce Herthy v utkání úvodního kola druhé Bundesligy. Trenér Pál Dárdai (47) nasadil v sobotním zápase na hřišti Düsseldorfu (0:1) do základní sestavy svého syna Mártona (21) a další dva, Palka (24) a Bence (17), poslal do hry během zápasu.

Po květnovém pádu z nejvyšší soutěže začala pro Herthu snaha o návrat mezi elitu neúspěchem, před 40 tisíci fanoušky v Düsseldorfu padla 0:1. Tradiční klub z metropole se tak už na startu ročníku ocitl pod tlakem.

Dárdai, ten nejstarší, po zápase litoval nevyužitých šancí: "Nemohu týmu nic moc vyčítat. Měli jsme zápas pod kontrolou, měli jsme vést, a pak z ničeho nic přijde gól. Bod bychom si zasloužili, ale někdy potřebujete i trochu štěstí. A my hlavně potřebujeme góly."

K rodinným poutům ve svém týmu se maďarský kouč vyjádřil už před startem soutěže: "Můj táta a strýc spolu hráli v první lize, já jsem hrál se svým bratrem. U nás je to normální," vyprávěl. "Všechny hráče, celý kádr, beru jako své syny," zdůraznil.

Dárdai se mezi fanoušky Herthy těší mimořádnému respektu, jelikož je jejím rekordmanem v počtu bundesligových startů. V letech 1997 až 2011 jich posbíral 286, poté klub opakovaně vedl z lavičky. Jeho aktuální trenérské angažmá v BSC je už čtvrté.

Přehled 2. Bundesligy