Egypt už zná jméno nového trenéra. Národní tým povede Hassan, nejlepší střelec reprezentace

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Egypt už zná jméno nového trenéra. Národní tým povede Hassan, nejlepší střelec reprezentace

Předčasný konec Egypťanů se na kontinentálním šampionátu nečekal.
Předčasný konec Egypťanů se na kontinentálním šampionátu nečekal.Reuters
Novým trenérem egyptské fotbalové reprezentace se stal Hossam Hassan (57). Na lavičce nahradil odvolaného Portugalce Ruie Vitóriu (53), který předčasně skončil po neúspěšném vystoupení národního týmu na Africkém poháru národů. Ambiciózní "faraoni", kteří mají na kontě rekordních sedm kontinentálních titulů, nevyhráli na letošním turnaji ani jeden zápas a vypadli v osmifinále s DR Kongo.

Hossam Hassan je bývalý egyptský útočník, který své zemi pomohl ke třem triumfům na AFCONu. S 68 góly je nejlepším střelcem národního týmu všech dob. Na klubové úrovni hrál za Al Ahly, řecký PAOK Soluň a švýcarský Neuchatel Xamax. Během trenérské kariéry vedl řadu domácích klubů i jordánskou reprezentaci.

Vedení egyptské federace mu dalo důvěru spolu s jeho dvojčetem Ibrahimem Hassanem, kterého jmenovali novým ředitelem národního týmu, uvedla agentura AP.

Vitória podepsal v červnu 2022 čtyřletou smlouvu, ale nevydržel ani polovinu svého funkčního období. Egypťany na turnaji postihla četná zranění. Přišli i o svou největší hvězdu Mohameda Salaha, který si ve druhém zápase základní skupiny poranil kolenní kloub. Brankář Mohamed El Shenawy si pak ve třetím utkání vykloubil rameno a Emam Ashour byl po zranění hlavy na tréninku hospitalizován kvůli otřesu mozku.